annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 ÅPNER FOR SCOOTER: Alvdal kommune vil bli med på en forsøksordning som åpner for å etablere snøscooterløyper i bygda. Regjeringen vil nå åpne opp for alle som søkte. Foto: Foto: Flickr.com

Regjeringen utvider forsøksordningen for fornøyelseskjøring med snøscooter i utmark. Over 100 kommuner kan allerede fra i vinter legge til rette for snøscooterløyper, deriblant Alvdal.    

Både formannskapet og kommunestyret var tidligere i høst enstemmig positive til at Alvdal skulle søke om å delta i en forsøksordning med lokal forvaltning av motorferdsel og dermed kunne opprette løyper for snøscooter i kommunen.

Fra 40 til over 100

Miljøverndepartementet gikk opprinnelig inn for å innføre ordningen i 40 kommuner totalt for perioden 2014-2018. Nå utvides ordningen slik at alle kommuner som har meldt sin interesse får delta. Samlet sett dreier det seg litt over 100 kommuner.
  – Vi har startet arbeidet med å følge opp regjeringsplattformen, sier klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) i en pressemelding.
  – Regjeringen vil styrke det lokale selvstyret og vi har tillit til at kommunene er sitt forvalteransvar bevisst, sier Sundtoft om begrunnelsen for å utvide ordningen til å gjelde alle kommuner som har søkt.

Gladsak

– For meg er det en skikkelig gladsak om Alvdal blir valgt ut til å være en del av denne forsøksordningen, sa Gerd Marie Gjermundshaug (Ap) da saken ble behandlet i kommunestyret tidligere i høst.
  – Dette er det mange som har savnet, og det har vært etterlyst i flere omganger. For de mange som er interessert i motor og i scootere er dette bra, og det er også bra for turistnæringa, mente Gjermundshaug.

Reagerer

Naturvernforbundet derimot, reagerer svært negativt på saken.
  – Det er helt uforståelig at regjeringen tillater mer motorisert ferdsel. Det store flertall nordmenn ønsker det ikke. Vi frykter at det vil gå ut over viktige villreininteresser i tillegg til å ødelegge søndagsturen for veldig mange, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til NTB.
  Haltbrekken frykter at ordningen fører til ødeleggelser og støy i naturen, men ordningen fra Miljøverndepartementet kommer etter ønske fra kommuner og fylker som vil tilrettelegge for blant annet snøscooterturisme.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse