annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 IVRIGE: Ivrige revejegere med dagens bytte så langt under en liten pause lørdag. Foto: Ivar Thoresen

Det er ikke trygt å være rev i Alvdal i helga – med over 20 ivrige deltakere på Alvdal JFFs sitt revejaktkurs ute på jakt.

– Vi har holdt på med dette ti års tid nå, og det er stadig like populært, forteller Jan Berget i Alvdal jeger- og fiskerforening, som arrangerer kurset.
  I overkant av 20 jegere i alle aldre har deltatt på helgas kurs. Det startet fredag kveld, med teori og jaktplanlegging – før både lørdagen og søndagen er brukt til aktiv jakt ute i terrenget.
  – Vi har jaktet med både hihunder og støvere, forteller Jan Berget. Deltakerne ble delt i flere mindre grupper, og lørdag ble jakta konsentrert om Hammermåna og Finnbudalen.
  – Mange av deltakerne har vært med før, men det kommer stadig nye til, forteller Berget. Ikke minst er kurset populært blant unge jegere – og da passer det ekstra bra at en god del voksne også fortsatt er med, slik at de kan gå sammen med de ferskeste jegerne.
  – Dette er en veldig fin jaktform. Vi kommer oss ut og får jobbet sammen. Dessuten er det en billig jakt, avslutter JFF-lederen.

revejakt2
DAGENS FANGST: Hihunden sørget for at helgas første rev falt lørdag formiddag. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse