annonse
FriluftLANGSETRA OG HØSTDALEN: Sveivangen helt ute i venstre billedkant, er oppe med servering søndag i forbindelse med at Høstdalen er helgas løype. Søndag arrangeres det dessuten fellestur fra parkeringsplassen på Langsetra, midt på bildet), via Reinslia og over til Grimsbu i Folldal. Bildet er for ordens skyld tatt i påska i fjor. Foto: Ole Sylte Heggset.

- Kommende søndag børster vi i Alvdal Turforening støvet av en gammel klassiker og arrangerer skitur gjennom Høstdalen til Grimsbu, sier nestleder og turleder Arne Helge Dahlen, og ettersom Høstdalen er helgas løype er det Sveivangen som stiller opp med servering denne gang. Allerede fredag kveld er det imidlertid klart for måneskinnstur på Østkjølen og Allmannastua er oppe for litt biteti og kaffe.

 - Turen gjennom Høstdalen fra Langsetra via høyeste punkt på Reislia, før vi renner ned til Grimsbu er på 17-18 km og vi bruker normalt 5-6 timer i rolig tempo, forteller turleder Arne Helge Dahlen, nestleder i Alvdal turforening. Etter ankomst Grimsbu blir det felles middag på Grimsbu turistsenter før hjemreise med fellestransport.  

  - Høstdalen er også helgas løype og med servering fra Sveivangen på Langsetra søndag, er det mulig å nyte en flott tur i det lette skiterrenget på Høstdalen, og samtidig kunne få kjøpt seg litt godt på turen, lover Arne Helge.

For de som vil ha seg en skitur fredag kveld, minnes det så om måneskinnstur på Østkjølenfredag kveld og da er det selvsagt åpent med servering på Allmannstua.

Turforeningens vinter- og vårprogram er ellers tilgjengelig her!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse