annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SPENNENDE: Ingeborg Granrud Hogstad og Mikkel Flaten-Løvås fra Barnas Turlag i Alvdal, synes geocaching er spennende. Ingeborg med en typisk "cache", mens Mikkel viser fram smarttelefonen med appen som brukes til å navigere seg fram til postene. Foto: Ivar Thoresen

Orienteringsleken Geocaching blir stadig mer populær. Lørdag kan du prøve det på Steia fra kl. 11.00.

Det er flere av butikkene på Steia som sammen med Barnas Turlag i Alvdal står bak arrangementet på Steia lørdag.
  Geocaching brer seg som en farsott over hele verden og handler i korthet om å finne utlagte poster – cacher - ved hjelp av GPS. På verdensbasis finnes det over halvannen million cacher, og det eneste du trenger for å begynne er å laste ned en egen app til mobiltelefonen.
  Også i Alvdal ligger det mange cacher - eller poster - ute. Du finner dem ofte ved severdigheter eller ute i terrenget. Postene er som regel små bokser der det ligger en "loggbok" og som regel små ting som barna kan bytte til seg. Så skal du gå med barn er det lurt å ha med seg noen småting dere kan bytte.
  På Steia lørdag kan du lære mer om denne populære aktiviteten, og samtidig prøve det ut i praksis. Barnas Turlag vil stille med instruktører som kan fortelle mer om hva geocachinh går ut på, og hvordan du kommer i gang.
  Les mer om geocaching og se hvor i Alvdal det ligger poster.
  Her kan du laste ned den nødvendige appen til din smarttelefon. Last ned og installer den før du kommer på Steia og prøver på lørdag.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse