annonse
FriluftGEDIGEN FANGST: Den 2,5 kg tunge fjellørreten som til slutt kom opp av hullet på isen inne på Sølensjøen sist lørdag, er et beist av de sjeldne uansett årstid i et fjellvann. Alle foto: Pål Eggset.

Kompisgjengen som sist helg isfisket på Sølensjøen, fikk mer eller mindre sjokk da fem minutters intens spenning rundt hullet til Ole Syver Dalen fikk sin ende. Fiskeren sjøl er fortsatt ikke helt nede igjen etter å ha landet det som kanskje er tidenes ørretfangst ved foten av Sølenkletten. Pål Eggset festet minuttene til video, og sammen med bilder fra isen burde dette kunne friste mange til å finne fram pilkestikka nå i april måned.

Ole Syver Dalen har mange fiskedøgn på Sølensjøen oppover åra, og bare i sommer dro han opp flere flotte ørreter og røyer fra fjellvannet mellom Sølenklettene. Men, turen sist helg i et eventyrlig vær med sol fra klar himmel og ikke et vindpust, fikk et enormt punktum lørdag.

På tvers i hullet

   - Ja, det var nærmest sjokkartet å få løfte opp den digre ørreten fra hullet, etter at det lenge så litt stygt ut. Gode hjelpere får ta sin del av æren for at det endte med fangst, for da jeg fikk sett ryggen på den første gang, oppdaga jeg at sena hadde viklet seg rundt fisken, slik at det var fort gjort å få slakke nok til at den kunne slite seg. I flere runder måtte jeg gi litt etter for så å dra forsiktig og passe på å ha sena stram, sier Ole Syver Dalen, om den intense kampen.

Etter at han og de tre andre kompisene egentlig var fornøyde med å ha landet rundt 100 smårøyer i den fiskerike innsjøen, bet det altså voldsomt til når sola begynte å dale på himmelen. - Ja, vi klager jo ikke på dagen i forkant heller, men dette overgår alt. Det er vel det verste vi kommer til å få oppleve, forteller Ole Syver, som satte i et gledeshyl større enn når han scorer mål i fotballdrakta. Pål Eggset festet det hele til film, og har tatt flere av fotoene lenger ned i saken. Sjekk disse! 

Uforglemmelig  

  - Jeg tror egentlig at Ole Syver gikk litt ut av sitt eget skinn noen sekunder og kanskje et minutt eller to, like etter at ørreten var oppe. Det var vanskelig å holde fokus med filminga også, og heldigvis slutta jeg av såpass tidlig at de verste glosene ikke kom med, gliser Pål Eggset etter fisketuren sist helg. 

  - Vi starta med å tippe på kilosfisk, men mot slutten skjønte jeg at den var større enn som så, avrunder fiskeren, som med seg på isen fikk gode råd fra Stein Nyrønning, Ola Dølplass og Pål bak kamera. Det at den uforglemmelige opplevelsen ble foreviget, tipper vi flere av både våre lesere og fiskeelskere langt utenfor Alvdal og Nord-Østerdalen, er glade for når de får lasta ned underholdningsopptaket. Vi i redaksjonen takker for at vi fikk tilgang på bilder og film!

 

OleSyver fiskefangst1BEIST: Den 2,5 kg tunge fjellørreten er et sjeldent beist blant de som tas opp fra norske fjellvann uansett årstid. Foto: Pål Eggset.

OleSyver fiskpaavektaMED VEKTA: Mens fiskeren var for skjelven, måtte den mest garvede isfiskeren av kvartetten som var på Sølensjøen i helga, Stein Nyrønning, lese av vekta på fangsten. Foto: Pål Eggset.

OleSyver fiskroyeimagenSMÅRØYE SOM MAT: I magesekken på ørreten var det lett å finne bevis på at smårøya i Sølensjøen nå har mistet en av sine største fiender. Foto: Pål Eggset.

OleSyver fiskefangstrekordNY REKORD: Fjellørreten slår alle tidligere rekorder, som blant annet den inntegnede fangsten på denne "fjøla". Den ble tatt av henholdsvis fisker og fotografs opphav, Ola Dalen og Ola Eggset, etter en tur med oterfjøla sist sommer og veide rundt 1,9 kg. Foto: Pål Eggset.

OleSyver gladfiskerFORNØYD FISKER: Ole Syver Dalen innrømmer at han var både skjelven og svett etter at fangsten var oppe, og så kom gledeshylet. Muligens hørtes det helt til topps på Sølenkletten i bakgrunnen ... Foto: Pål Eggset. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse