annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SØLNDALEN: Et av de mest populære utfartsstedene i påska er Sølndalen. Alvdal Turforening sørger for gode forhold. Foto: Alvdal Turforening

130 kilometer med flotte preparerte skiløyper, åpent på Allmannstua hver dag i hele påsken, påskekos både på Høstdalen og i Gardvikåsen skjærtorsdag – og tre spennende fellesturer. Påskemenyen fra Alvdal Turforening bør friste de fleste.

I tillegg inviterer Turforeningen allerede palmesøndag til åpning av løypa Lomsjødalen rundt, så det er liten tvil om at de med ambisjoner om å benytte seg av flest mulig av foreningens tilbud går en frisk og sprek høytid i møte.
  Som vanlig kjøres det løyper i både hyttefelt og seterdaler i forbindelse med påsken, og om værgudene er på lag ligger det an til strålende forhold for skiturer i dagene som kommer.

Alvdal Turforening tilbyr også tre fellesturer i løpet av påskedagene:
  • Palmesøndag arrangeres det skitur fra Kvikneskogen til Oppdal, med Johan Ragnar Eggen som turleder. Den 42 kilometer lange turen går fra Solvang på Kvikneskogen, via Børsjøen, Stasvollen, Ålbusetra, Trøansetra og Orkelsjøen før det bærer ned til Oppdal. Felles transport fra Steia søndag morgen, med retur fra Oppdal på kvelden. Påmelding til Alvdal-Tynset Sport.
  • Mandag 14. april blir det tradisjonen tro måneskinnstur i Festfjella. Johan Ragnar Eggen er turleder også for denne turen, som starter med kollektiv avreise fra Steia kl. 17.00. Bussen går til Atnasjø kafé og derfra starter turen hjemover, med kveldsmat og kvile på Breisjøseter etter 12 kilometer. Derfra til Sølnsetra hvor bussen venter. Her skjer påmelding direkte til turleder og turen blir bare gjennomført om været er klart og fint.
  • Onsdag 16. april bys det på kosetur på Svartbekkjølen. Johan Nesteby er turleder og samordner skyss fra Steia klokka 10.00. Skituren går fra Aumdalen inn på Svartbekkkjølen, innom flere av de spesielle jordkoiene som finnes i området. Planen er videre å gå til Tjønnhiet. Derfra er det to mulige opplegg, slik at det toalt blir en tre-fire timers tur, eller en lengre retur som gir en tur på totalt fem-seks timer i spekulativt terreng.

For mer informasjon, se også Alvdal Turforenings hjemmeside.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse