annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 STOR VARDE: Fra tur til Kjøttvikvarden på Sørøya utenfor Hammerfest for noen år siden. Så stor er ikke varden på fellesturen til Veslefjellet.  Foto: Johan Raganr Eggen.

Alvdal Turforening inviterer til flere og varierte aktiviteter i løpet av pinsa. – Vi håper på god oppslutning, sier leder Johan Ragnar Eggen.

Populære Ti på topp er godt i gang, og de som ønsker å ta seg en topptur i løpet av pinsa får kjøpt materiellet som skal til på Bokhandelen.
  – Første pinsedag arrangerer vi årets første fellestur for  Ti på topp  til Veslefjellet  på Østkjølen, forteller Eggen.  
  Det er oppmøte på Steia for samordning av skyss.  
  – Vi  kjører  til Kvebergskjølen eller Urstrømsetra. Herfra vil turleder  Bjørn  Olav  Langleite  guide oss  trygt til topps. Bjørn Olav er lommekjent i området  og vet mye både om både blomster, øvrig planteliv og geologi i området.
  Andre pinsedag har  Alvdal  Turforening  åpent for servering på  Husantunet.  
  – Vi håper at de fleste vil  gå eller sykle dit, eldre og funksjonshemmede kan kjøre helt frem. Det blir aktiviteter med  hest av hestefolket i  bygda, og hesten er i fokus denne dagen.   
  – Det blir også åpning av den nye kulturstien "Fra  Steia langs Glåma til Tronsvanglia", sier Eggen og lover hele Alvdal Turforenings sommer- og høstprogram i folks postkasser i løpet av ei ukes tid.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse