annonse
FriluftIVRIGE TURGJENGERE: To av de mange ivrige turgjengerne i Alvdal Turforening, Terje Vedum (t.v.) og Ola Steimoen, avbildet på Kvitvola under en av de tidligere turene. Utsikten er formidabel, selv om toppen ikke er høyere enn 1247 moh. Foto: Alvdal Turiforening.

- Blant turene våre er dette helt klart en klassiker! Over Kvitvola er det en lett terreng, og normalt ganske tørt og ferdes, og finalen på turen er et flott kveldsmåltid på Langsetra med Mildrid og Arve Oddlien som fortreffelig vertskap. Anbefales på det varmeste, skryter turforeningens Johan Ragnar Eggen.

  - Fredag førskommende 18.juli, er det på ny avreise til kveldstur nr. 28 over Kvitvola i regi Alvdal Turforening. - Vi møtes på Steia og drar 17.30 med buss til Kolvesetra, med innlagt stopp på Plassen 17.42. Turen fra Kolve går så via Kvitvola og ned til Langsetra hvor vi blir servert kveldsmat på setra hos Mildrid og Arve Oddlien.

  - Utsikten på toppen er flott, der man i klarvær kan nyte utsikten inn i vestfjella og Rondane. Serveringen er så like flott med rømme, skjørost, spekemat og kaffe til slutt. Når sola går ned blir det så skyss hjem igjen og ankomst Steia senest 22.30, opplyser turleder Johan Ragnar Eggen, og minner om prisen som for medlemmer koster kr 350,- og kr 100,- for barna, og dette innbefatter selvsagt servering. 

Turens lengde er rundt 10 km i svært lett terreng, der joggesko er godt egnet på beina, mens det faktisk finnes eksempel med LHL-leder Kåre Dalen som har gått turen i tøfler et år.  Turleder: Johan Ragnar Eggen kan svare på spørsmål via tlf.958 73 907, mens påmelding må gjøres innen fredag kl. 16.00 ved Alvdal-Tynset Sport på Steia. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse