annonse
FriluftVELKOMMEN: Olav Morønning (t.v.) og Steinar Nymoen er de to som har gjort den tyngste dugnadsinnsatsen med nær 150 timer fram til endelig ferdig gapahuk utpå pynten med utsikt mot store deler av vestre deler av Alvdal. Turområdet innover furumoen er brukt av mange, og med denne innretningen på plass som et tilbud håper vi enda flere finner veien hit, sier ildsjelene. Foto: Ole Sylte Heggset.

Olav Morønning fikk idéen og Steinar Nymoen ble med som arkitekt og snekkeransvarlig. Sammen med litt bidrag fra andre dugnadskrefter har nær 200 timer innsats endt opp i kanskje bygdas flotteste gapahuk, med alle fasiliteter. Materialer og andre innkjøp er sponset av husstandene nedover Moan, men ildsjelene bak håper alvdøler i alle aldre vil nyttiggjøre seg den flotte plassen.

  - Det var vel jeg som kom med idéen, sier Olav Morønning, som raskt fikk med seg nabo og snekker Steinar Nymoen på prosjektet. Nær 150 dugnadstimer står de selv for, mens det også har vært gode bidrag fra en del flere entusiaster, der både Ivan Granrud og Ove Hårdnes blir nevnt. Nå står kanskje bygdas flotteste gapahuk klar til allmenn bruk, med gode sittebenker, egen gassgrill, bålplass med sittekubber like ved, samt egen utedo og vedskål.

Håper det skal gi økt bruk

  - Ja, det ble da vel ikke så aller verst, sier de to ildsjelene bak prosjektet, som nå får inn bidrag fra alle husstander langs Moanveien sørover til Kloppbekken, for å dekke de faktiske innkjøpene av materialer og diverse anna utstyr, gassgrill inkludert. - Mange har allerede vist interesse for å bruke stedet, og det har vi et ønske om at hele bygda skal gjøre, sier de

  - Turområdet er jo supert for alle innoer furumoen her, og runden fra Gulløien og utpå pynten opp til gapahuken og videre opp til Kjølhaugen er på 4 km, så det er fint med trim der en slik rasteplass kan passe for en kafferast og eventuelt en matbit. Alternativt om man vil ta med familie, venner, syforeninger eller lignende til ei trivelig stund utendørs. Det går også fint an å bli værende noen timer, da det også er anledning til toalettbesøk på en flott, moderne utedo - med adskilt oppsamling for vått og tørt, som visstnok skal dempe lukt. 

  - Vel bekomme, sier Olav og Steinar, som tar med at de sender en takk til Alvdal Skurlag for velvilje og gunstige innkjøp i byggeprosessen. Her er noen bilder fra gapahuken og fasilitetene rundt:

Gapahuk3GOD PLASS: Sitteplasser langs hele ytterveggen, samt tre bord med benker attmed, gjør at gapahuken kan romme mange om man vil, og vi håper den skal brukes av hele bygda, sier Olav Morønning (t.v.) og Steinar Nymoen, godt fornøyd med sluttresultatet. Legg merke til gassgrillen med egen gassbeholder ved siden av, som gjør at det er mulig å ta middagen utendørs om man vil. Foto: Ole Sylte Heggset.

Gapahuk2UTSIKT OG EGEN BÅLPLASS: Utsikten er formidabel langs hele turområdet, og ved den flotte bålplassen med sittekubber ser en vidt. Rett nedunder skrenten renner Sølna ned i Folla, mens vi bak Steinar kan skimte toppen på Sten, og til venstre bak Olav får vi Joker Dæhlie og Plassen skole i kanten på bildet. Foto: Ole Sylte Heggset.

Gapahuk6UTEDO OG VEDSKÅL: Steinar Nymoen (t.v) åpner opp til den moderne utedoen der det anbefales sittende stilling, for å sikre adskilt oppsamling av vått og tørt, mens Olav åpner døra til høyre der de kommer til å lage vedlager til bålplassen. - Dette gjør at flere kan bli her lenger og bruke området oftere, håper ildsjelene. Foto: Ole Sylte Heggset.

Gapahuk5LYS PÅ DO: Utedoen har selvfølgelig batterilykt på veggen, så den trengende ikke må sitte i mørkret. Foto: Ole Sylte Heggset.

Gapahuk1FLOTT BYGGVERK: Gapahuken er et eksempel på ildsjelenes evne til å ikke overlate noe til tilfeldighetene. Her er det meste tenkt på. Foto: Ole Sylte Heggset.

Gapahuk4ALLMENN BRUK: Nå er gapahuken på pynten utmed Sølna klar for bruk, og Olav og Steinar håper mange vil ta den i bruk etterhvert. Foto: Ole Sylte Heggset.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse