annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 VAKKERT: Nydelig høstbilde fra Alvdal, tatt fra Tronsvangen mot Vestfjella og Rondane. Foto: Birgit Haugen

Birgit Haugen – født og delvis oppvokst i Alvdal – lovpriser på sin blogg bygda og naturen etter en drømmehelg i fantastisk høstvær.

– Hvorfor Alvdal? Jo, når man er født i denne vakre fjellbygda nord i Østerdalen, bodd sine første år her og tilbrakt alle ferie i dette fjellområdet, trekkes man tilbake, skriver Haugen på sin blogg.
  Nesøya-bosatte Birgit Haugen, som har jobbet det meste av livet i reiselivsbransjen har også tidligere viet oppmerksomhet til sitt barndoms Alvdal i sin egen blogg, og sist helg var hun nok en gang på gamle trakter og samlet nye minner og opplevelser.
  – Vel tilbake i Alvdal var det bare å samle krefter for ny "tidlig opp" dag og turmålet Tron. Vi hadde hørt at Sandli overnatting i Alvdal fremsto i nye klær og ville teste stedet på denne turen. Nå som misjonshuset kun lever i vår egen historiebok, har vi savnet et godt overnattingssted i bygda. Sandli overnatting overrasket med supergode senger og god service fra vertinna May Britt. Vi var derfor godt rustet til nye høydemeter neste morgen. Rim i gresset, først på stien og det krydder av ryper i Tronfjell denne morgenen. Det å være først på stien og i løypa betyr ofte litt mer magi, noe det også gjorde denne dagen. "Komme seg opp om morgenen" er en god turregel! Tron er et snillt fjell, mye vegetasjon, mindre stein og en herlig utsikt til toppene rundt. Joda, Tron er fin både på beina og ski og også sykkel langs veien som går om Flattron. Barndommens turer på ski her hvor vi lærte fiskebein og å mestre kule nedkjøringer, er gode minner, skriver Haugen på sin blogg.
  Les mer og se flere bilder på bloggen ”Lev godt”.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse