annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TUSEN TAKK: Leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal Turforening takker Astrid Mellesmo for den flotte gaven. Foto: Privat

Astrid Sørhuus Mellesmo har sørget for en alle tiders julegave til Alvdal Turforening – ved å gi bort ei skogsbu med tomt i Høståsen ovenfor Sjulhus.

Skogsbua er rundt 16 kvadratmeter stor og ble bygget rett etter siste verdenskrig. Den kom dit fra butikk Halvorsen på Plassen.
  Under krigen ble bua brukt som hemmelig radiostasjon, og har etter at den ble satt opp i Høståsen blitt brukt som skogsbu og turhytte for eiendommen Thorud og lokalbefolkningen i Alvdal Sentrum.
  – Bua er i relativt dårlig forfatning og det må betydelig reparasjon til for at den kan brukes for kvile. Vårt ønskemål er at den er utbedret når ny barneskole er klar på Sørhusjordet om noen år, sier en takknemlig leder i Alvdal Turforening, Johan Ragnar Eggen, og opplyser at det tar maks en halvtime å gå fra Sjulhus og opp til bua.
  – Vi takker for den storslåtte gaven og lover innenfor de ressurser vi har å utbedre og ta vare på dette gamle kulturminnet i Alvdal. Tusen takk til Astrid og hennes familie, sier Johan Ragnar Eggen.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse