annonse
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

Halvparten ble gitt til en landsbymenighet i et fattig distrikt utenfor Cape Town. Svenske Helena Sellick, som har jobbet 14 år som reiseoperatør i Cape Town, har brukt mye fritid på å formidle hjelp til  foreldreløse og fattige barn her. De fleste foreldrene er døde av AIDS. Hun sier hjertelig takk på vegne av mottakerne.

Township

Resten av t-skjortene ble gitt til Tippuxemi Youth Project i Belfast - et township (landsby) i nærheten av Kruger nasjonalpark. Her er fattigdommen stor, da arbeidsløsheten er enorm. For å redde de unge fra kriminalitet og prostitusjon samler Johannes Tschabatala og Norman Thomba dem til aktiviteter fem ettermiddager og kvelder i uka til ulike aktiviteter, mest til sang og dans. De er blitt svært så flinke, og blir ofte bedt om å opptre for turister på besøk i nasjonalparken. De opptrådte også for den reisegruppa tidligere NRK-mann Einar Lunde var kjentmann for. Han er en viktig del av støtteapparatet for dette prosjektet.

Hjeretlig takk

– Vi overbringer en hjertelig takk også fra dette prosjektet, forteller Arne Harald Maana, som altså var en del av den reisegruppa Lunde hadde med seg til Sør-Afrika. En annen alvdøl, Gudleif Müller, var også med på turen.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse