annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

RÅSKINN: Tesla Roadster er verdens raskete elbil. Lørdag kan du se den på Aukrustsenteret. Foto: Flickr.com

Miljøfokuset løftes høyt når Aukrustsenteret inviterer til gatebiltreff for femte gang. Så fort potetene er solgt og bodene stengt på Steia under Mandelpotfestivalen lørdag 24. september, blir det burning og lukt av svidd gummi utenfor Aukrustsenteret.

Blant annet kommer det en Tesla Roadster, verdens raskeste elbil, som etter sigende skal gjøre 0-100 km/t på fire sekunder og har en toppfart på 210 km/t.

– Vi har hatt et eget tema hvert eneste år. I år setter vi miljøet i sentrum forteller Gunn Hvamstad og Monica Søberg ved Aukrustsenteret.
  Det betyr at det i år vil komme både el-biler, biler drevet av ulike biodrivstoff, gass og til og med noe så spesielt som frityrolje og rapsolje.
  – Vi vil spesielt anbefale folk som har biler som går på litt spesielle former for drivstoff om å komme, sier de to.

Fra Lada til Ferrari

Så er de snare med å undersøke at du ikke må ha en el-bil eller en farkost som på annen måte kjøres miljøvennlig for å delta.
  – Det er lav terskel for å delta. Her stiller Lada og Ferrari på lik linje, understreker Monica Søberg og takker samtidig et engasjert lokalt bilmiljø for bidrag i form av premier.
  Hun legger ikke skjul på at skikkelig stylet god, gammeldags Volvo 240, drevet av gass eller annet miljøvennlig drivstoff ville vært en sikker vinner under årets treff.
  Og det er ingen forhåndspåmelding. Det er bare å komme. Gatebiltreffet starter i halv tre-tida på ettermiddagen. Olav Viksmo Slettan drar rett fra Steia til Aukrustsenteret for å lede publikum stødig og trygt gjennom gatebiltreffet også, der hvem som helst kan melde seg på en parade som skal munne ut i at det kåres en publikumsfavoritt.
  Vinneren får et gavekort på Vålerbanen for å kjøre en Super Seven – åpen sportsbil.

Aukrustvenner hjelper til

  – Så blir det skikkelig burning og lukten av svidd gummi i år også, lover Søberg, og retter en takk til Aukrustsenterets Venner som er med på å dra arrangementet i havn. For det blir gjerne folksomt, og da trengs det gode hjelpere for å å gjennomføre treffet.
  – Det har som regel vært rundt 1.000 mennesker her med smått og stort, og vi håper sjølsagt det blir like folksomt i år.

Miljø i Aukrustånd

– Det er ikke tilfeldig at vi har gitt årets arrangement en grønn miljøprofil, supplerer Gunn Hvamstad.
  – Det er jo i tida, og det er veldig ålreit at vi kan være med og forsterke det fokuset. Samtidig er det jo i høyeste grad i god Aukrust-ånd. Ludvig er en sann og varm miljøforkjemper, og til og med Reodor Felgens Il Tempo Gigante ble jo drevet miljøvennlig – den gikk på ren sprit, sier Hvamstad.
  Kanskje potetsprit til og med. Det passer jo i så fall godt på en helg hvor både potet og kule biler står sentralt i Alvdal.

GatebilHuldra
KLAR: Monica Søberg ved Aukrustsenteret flagger klart for et nytt gatebiltreff. Foto: Ivar Thoresen

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse