annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

PLASSINGER PÅ DUGNAD: Det var bare plassinger på dugnad i Alvdal Frisklivs nye lokaler ved Shell denne kvelden. Fra venstre Gerd Marie Gjermundshaug, Oddbjørn Dæhlie, Valborg Ligård, Rune Eng og Martin Åsheim Hagen. Foto: Ivar Thoresen

Det er blitt sparklet og malt, fikset og ordnet i stor stil i lokalene ved Shell de siste ukene. Alvdal Friskliv er i ferd med å finne formen – og fra månedsskiftet skal det være full aktivitet i bygdas nye treningssenter.

– Vi satser på at vi har kommet så langt at vi kan åpne dørene og vise fram senteret for folket under Mandelpotetfestivalen, sier styreleder Rune Eng i Alvdal Friskliv.

Full fart fra månedsskiftet

Så ligger det an til full fart med aktiviteter fra månedsskiftet. Det blir gruppeaktiviteter både med spinning, dans, aerobic, zumba og styrketrening, i tillegg til at det naturligvis blir muligheter for å trene individuelt.
  Treningssenteret vil i første omgang ikke bli betjent til spesielle tider utenom tidspunktene hvor det er gruppeaktiviteter. I stedet installeres et nøkkelkortsystem som gjør at de som har årskort eller halvårskort kan låse seg inn og trene på egen hånd når det passer.
  – Det blir gruppeaktiviteter både morgen og kveld flere dager i uka, lover Rune Eng og røper at mange instruktører allerede er på plass. Alvdal Friskliv vil ikke ha noen fast ansatte i starten, men en del instruktører som lønnes på timebasis.
  – Vi har opplevd positiv respons fra mange som kan tenke seg å bidra som instruktører, fortsetter styrelederen.

Supre lokaler

Eng er stolt over forvandlingen som er i ferd med å skje med lokalene på totalt rundt 400 kvadratmeter som Alvdal Friskliv leier av Trine og Håkon Taraldsteen.
  Eierne har sjøl stått for en godt synlig utendørs oppgradering, og innendørs er lokalene tilpasset og tilrettelagt for et nytt liv som treningssenter. Blant annet er det gamle kaldtlageret til BF Bygg forvandlet til en ny og flott 90 kvadratmeter stor sal, spesialtilpasset for gruppeaktiviteter i dans, aerobic og zumba. Der skal også kulturskolens danseaktiviteter foregå.
  Vegg i vegg – og med store vinduer med panoramautsikt mot Baugsberget og passerende Riksveg 3-trafikk – blir det et lyst og fint apparatrom på 120 kvadratmeter.
  Videre blir det på samme plan et eget spinningrom, som fylles med 15 sykler.
  I etasjen under, hvor det også blir hovedinngang, blir det garderobe med dusj for både damer og herrer, sittegruppe og kaffeautomat.
  – Det har vært hektisk dugnadsvirksomhet for å sette det hele i stand, sier Rune Eng og guider rundt i nymalte kvite, lyse og treningsinspirerende lokaler.
  – I tillegg er det gjort betydelige investeringer, blant annet i nytt ventilasjonsanlegg.

God løsning

– Dette blir så bra at her kan vi være lenge. Vi tror dette blir et senter med riktige dimensjoner for det markedet vi skal betjene i Alvdal, sier Rune Eng om det som i utgangspunktet skulle være en midlertidig løsning fram til en eventuell samlokalisering med nytt flerbrukshus.
  Med flerbrukshus-realisering litt i det blå, kan Alvdal Frisklivs midlertidige løsning bli mer langvarig enn som så. Men med en så god løsning som de nå får, spiller det ingen rolle.
  – Så er det bare å følge med framover for informasjon når det gjelder åpningstider, tidspunkter for gruppeaktiviteter, timebestilling og alt det praktiske, sier Eng.
  En egen nettside vil komme opp, det vil bli mulig å bestille plass på gruppeaktiviteter via SMS, og det vil også komme spennende introduksjonstilbud når åpningsdatoen nærmer seg, lover styreleder Rune Eng i Alvdal Friskliv.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse