annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

  PÅ GRENSA: Her, omtrent midt mellom Allmannstua og Tylldalsutsikten, går kommunegrensa mellom Alvdal og Tynset. Foto: Alvdal Turforening

 Turen fra Allmannstua til Tylldalsutsikten medfører en tur innom Tynsetgrunn. Nå har Alvdal Turforening satt opp skilt for å markere grensa.

 Og allerede søndag er det mulig å ta en nærmere kikk på grensemarkeringa på Østkjølen, kombinert med en kaffekopp på Allmannstua.

Sesongåpning

Turforeningas største stolthet – Allmannstua, innbyr nemlig til sesongåpning søndag. Et sikkert tegn på at høsten er her og at vinteren er i anmarsj det, men om hyggelige værmeldinger slår inn ligger alt til rette for en flott dag i supert turterreng.
  – Ikke så veldig langt for Allmannstua, omtrent 250 meter østover går kommunegrensa mellom Alvdal og Tynset. Med andre ord går vi inn i Tynset kommune når vi går opp til Tylldalsutsikten fra Allmannstua. Eller motsatt: Vi går inn i Alvdal Kommune når  vi går fra Tylldalsutsikten og ned til Allmannstua. Det siste alternativet er klart det beste for oss alvdøler, sier leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal Turforening.

Sykkelvei

I sommer ble den nye sykkelveien mellom Alvdal og Tylldalen åpnet akkurat på grensa mellom Alvdal og Tynset.
  –Etter anmodninger fra brukere av området er det nå satt ned et skilt nøyaktig på meteren der Allmannveien krysser grensa. Dette håper vi vil bli et merkepunkt når du ferdes i området, enten på sommeren eller vinteren, fortsetter Johan Ragnar Eggen. ? 
 Det er Torill Sølna og Stein Ove Hokstad som har gjort jobben med skiltet for Turforeninga.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse