annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist


KLARE: Valborg Ligård og Rune Eng i styret for Alvdal Friskliv gleder seg stort til at det nå endelig er klart for åpning av Alvdal Friskliv. Lørdag skjer det. Foto: Ivar Thoresen

Lørdag kl. 12.00 klippes snora og Alvdal Friskliv åpnes offisielt. Da kan folk komme og se, prøve og teste ut apparatene gjennom tre ukers gratis trening.

– Endelig er alt klart, sier styreleder Rune Eng i Alvdal Friskliv.
  Det har vært jobbet på høygir i bygget ved Shell de siste ukene, og lørdag formiddag skal alt være klart.

Flotte lokaler

Og det er virkelig flotte lokaler Alvdal Friskliv ønsker velkommen til.
  På nedre plan, der også hovedinngangen er, er det garderober med dusjmuligheter for både damer og herrer og et sosialt samlingsrom med kaffeautomat.
  Opp trappa kommer man først til spinningssalen, der 15 sykler står klare og venter.
  Videre innover er det stor apparatsal med alle tenkelige apparater for styrke- og kondisjonstrening, alt fra tredemøller og romaskiner til manualer og vekter.
  Og endelig er det gamle kaldtlageret i bygget blitt en ny og flott sal for dans og gruppeaktiviteter.
  Totalt disponerer Alvdal Friskliv 380 kvadratmeter i bygget, alt pusset opp og satt i stand i lyse og fine farger.

Åpent daglig

Fra mandag til torsdag neste uke blir Alvdal Friskliv åpent hver kveld fra kl. 18.00 til 21.00 slik at folk kan komme å prøve utstyret og få veiledning. Det samme gjelder neste lørdag fra kl. 10.00 til 14.00.
  De som kjøper seg årskort eller halvårskort får egen nøkkelbrikke og kan så fort de har den låse seg inn og trene når de måtte ønske det, alle dager mellom kl. 06.00 og 22.00.
  I ordinær drift vil det være betjent på Alvdal Friskliv på formiddagene fra mandag til fredag. I tillegg vil det være veiledere og instruktører til stede for å rettlede folk i treninga hver tirsdag, onsdag og torsdag kveld, samt onsdager på  formiddagen.

Mange muligheter

De som ønsker å trene på Alvdal Friskliv har flere muligheter å få tilgang på. Det er mulig å kjøpe årskort, halvårskort eller klippekort med 15 klipp.
  Ordinær pris for et årskort er 4.500,- kroner, mens et klippekort koster 1.200,- kroner.
  – Her er det mulig å inngå avtalegiro med fast månedlig trekk for de som ønsker det. I tillegg åpner vi for gruppeavtaler for bedrifter, lag og foreninger. Disse får rabatt ut fra hvor mange kort de kjøper, men det må være minimum fem stykker, forteller Rune Eng.
  Han forteller også at all informasjon om priser, åpningstider, gruppeaktiviteter og annen relevant informasjon vil komme ut på hjemmesiden www.alvdalfriskliv.no i løpet av denne uka.

Grupper fra uke 44

Fra uke 44 – mandag 31. oktober – starter Alvdal Friskliv også opp med gruppeaktiviteter.
  Og det er et svært variert og omfattende tilbud det legges opp til allerede fra start. På planen står 22 ulike gruppeaktiviteter hver eneste uke – med alt fra spinning og styrke til aerobic, zumba og catslide.
  Zumba blir kjørt to ganger før jul – 5. november og 6. desember. Det blir oftere etter jul, når Alvdal Friskliv har fått utdannet sine egne instruktører.

Mange frivillige

Alvdal Friskliv har allerede rukket å stable på beina et stort og solid instruktørkorps. Rundt 15 personer har meldt seg med ønske om å bidra.
  – Det er hovedsakelig lokale, ivrige ildsjeler som står klare til å gjøre en jobb på frivillig basis. Det er vi veldig godt fornøyde med, fortsetter Rune Eng.
  Allerede lørdag sender han ti personer til Folldal for å være med på kurs i spinning med Solrun Flatås. Senere i høst reiser tre instruktører på kurs i zumba.
  – Vi satser lokalt og legger vekt på å utdanne folk fra egne rekker, sier Eng.

Stor investering

Eng anslår at Alvdal Friskliv har investert et sted mellom 600.000 og 700.000 kroner på veien fram til åpninga. Styret og arbeidsgruppa i Alvdal Friskliv har i løpet av høsten lagt ned en formidabel dugnadsinnsats i forbindelse med innvendig oppussing og maling.
  Og etter en kjapp befaring er det ingen grunn til å tvile på at det er vel anvendte penger. Det er et tipp-topp frisklivsenter som nå bare står og venter på å bli brukt.
  – I tillegg må vi berømmer huseierne Håkon Taraldsteen og Trine Vardenær. De har investert betydelig og gjort en kjempejobb med å oppgradere og legge lokalene til rette for oss, understreker styreleder Rune Eng.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts