annonse
FritidBLI MED: – Jeg er 74 år og utfordrer alle Alvdals seniorer til å bli med på innesykling, sier Svein Kjellmann. Foto: Randi Nørstebø.

Svein Kjellmann sykler ute og inne året rundt og ønsker at flere skal oppleve sykkelgleden. Alvdal Friskliv har utvidet tilbudet for seniorene, og inviterer nå til seniorspinn på mandager, med spesialtilpasset seniormusikk i høytalerne.

Svein Kjellmann ønsker å avdramatiserer spinningtimene. Det er en trimform som passer alle. Det gir lite belastning på knea og det behøver ikke være for tungt:

Fleksibel trening

– Du gjør det til det du vil sjøl, sier han og minner om at du lett kan justere sykkelen sjøl. Foreløpig er det få som har oppdaget spinningstilbudet for de eldre, og det er synd mener Svein Kjellmann: – Bli med på seniorspinn på mandager kl 1015. Det er ment som et helseforebyggende tiltak og er ikke trening for å gjennomføre Birken eller Den store styrkeprøven. Målet er ganske enkelt at vi skal bli i bedre form i hverdagen, understreker Kjellmann.

Frister med god seniormusikk

Disse timene starter med tre kvarters sykling før deltakerne tar en halvtimes runde med styrketrening. Det er 17 plasser på hver time, den aller første timen er gratis, slik at du kan prøve om dette er noe for deg, og Svein Kjellmann frister med god musikk til arbeidet: – Her blir det Glenn Miller, Benny Goodman, Anne Nørdsti og Abba. Ikke noe dunk dunk, smiler Svein Kjellmann. Og, avslutter sykkelentusiasten: – Du er hjertelig velkommen om du ikke er så gammel også!

seniortrimSENIORSPINN: Mandager og torsdager er det seniorenes dag på Alvdal Friskliv. Denne spreke gjengen var med på forrige seniortrim. Foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse