annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 DANSET: Danseprosjektet i regi av Bygda dansar ved Alvdal ungdomsskole tidligere i høst var svært populært. Nå blir det mer dansing på samfunnshuset. Foto: Privat

Bygda dansar i Hedmark svinger seg videre og åpner offisielt prosjektet «Lek Østa!» på Alvdal samfunnshus lørdag 8. desember. Helgesamlinga er en oppfølging av den to dagers danseundervisningen for elevene ved Alvdal ungdomsskole tidligere i oktober.

Prosjektmedarbeider og alvdøl Agnar Olsen var storfornøyd med responsen på oppstarten for ungdomsskoleelevene.
  Nå er forventningene store foran den oppfølgende helgesamlingen i desember.
  – 8. desember klippes skolissen og prosjektet danses i gang, skriver Bygda dansar i Hedmark i en pressemelding. Samlingen i Alvdal markerer startskuddet for noe som skal følges opp med samlinger og undervisning i hele fylket.

Nasjonalt prosjekt

Bygda dansar – i Hedmark under navnet «Lek Østa!» – er et nasjonalt rekrutteringsprosjekt for ungdom, utviklet og administrert av Norsk senter for Folkesmusikk og Folkedans (RFF-senteret) i Trondheim.
  Prosjektet har som mål å gi en intensiv og grundig opplæring til ungdom i tradisjonsdanser fra hvert enkelt fylke. Prosjektet varer i tre år og arrangeres i samarbeid med lokale og regionale folkemusikklag. Målgruppen er primært ungdom i videregående skole. I Hedmark inviteres også ungdommer fra Røros og Värmland med.

På nyåret skal «Lek Østa!» ut på turné rundt på flere videregående skoler i fylket, og først mål er detlakelse på Landsfestivalen i gammeldansmusikk, som arrangeres i Løten i juli neste år. Etter prosjektets andre år skal det settes opp en danseforestilling som blant annet skal vise mangfold og bredde i tradisjonsmaterialet som finnes i Hedmark fylke – og etter tre år avsluttes det hele med en stor danseforestilling.

Gratis og artig

– Det kreves ingen forkunnskaper for å være med i «Lek Østa!» og det koster ingen ting å delta. Det legges opp til deltakelse for de nysgjerrige som har lyst til å prøve noe nytt, og til de som allerede er i gang med å danse og som vil bli skikkelig gode, heter det i pressemeldingen der ungdommene oppfordres til å ta utfordringen på samfunnshuset 8. desember kl. 14.00.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse