annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SKOLEKORET: Alvdal skolekor utkledd som nisser åpnet julegata med sang om nettopp julen og nisser. Foto: Emma Skovro Thoresen

Tradisjonen tro er det julegate på Aukrustsenteret første helga i desember. I år er konserter, julegate, stands og åpning av årets juleutstilling noe av det som står på tapetet.

Mange kreative sjeler har stått på og strikka, mala og bakt for å selge og vise frem sine produkter. Har du ikke begynt på julegavene ennå, er det absolutt verdt å ta turen innom, for der finnes det noe for både liten og stor.

Korsang

Julegata ble åpnet med en koselig julekonsert i kaféen med skolekoret. De sang julesanger hvor tekstene var skrevet av Ola Jonsmoen og musikken laget av Helge Førde.
  Skolekoret har en hektisk helg i vente, da de etter konserten på Aukrustsenteret dro videre til Tynset kulturhus for øve til søndagens konsert ”Snart, ja like før”. Dirigent Maia Reppe oppfordret alle til å komme på konserten, som er klokka 17 i kulturhuset.

Juleutstilling

julegate2
GAVE: Kunstner Janniken Strømseng fikk overrakt gave fra Aukrustsenteret av daglig leder Gunn Hvamstad. Foto: Emma Skovro Thoresen

Årets juleutstilling i Meierisalen ble også åpnet lørdag, og den er det en lokal kunstner som står bak. Janniken Strømseng, som bor på Auma, har laget både puter, tegninger og malerier, hvor temaet er skog, trær og planter. Hele utstillingen er til salgs.

julegate3
MANGE STANDS: Mange flinke folk har selger produktene sine under årets julegate. Foto: Emma Skovro Thoresen

julegate4
LITT AV HVERT: Både hjemmestrikka klær og bakst fra Aasheim Bakeri til salgs. Foto: Emma Skovro Thoresen

julegate5
STRIKK: Mange flittige damer solgte egenproduserte luer, votter og alt man trenger når kulden kommer. Foto: Emma Skovro Thoresen

Ivar Thoresen
Emma Skovro Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse