annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GIGANTISK: Åshild Bakken Henriksen foran kjempepuslespillet på 2,92 x 1,35 meter, med 13 200 brikker, som hun med litt hjelp av mannen Per Arne satte sammen i løpet av et par måneder. Foto: Ivar Thoresen

Åshild Bakken Henriksen storkoser seg med puslespill. Nå har det største hun noen gang har lagt kommet opp på veggen. 13 200 brikker er blitt til et nesten tre meter langt og halvannen meter høyt bilde.

– Jeg har vel brukt et par måneder på det til sammen, tror puslespillentusiasten fra Vestate og innrømmer det har blitt noen sene kvelder og netter underveis.
  – Faktisk har jeg vel lagt det nesten to ganger, for det manglet noen brikker første gangen, så jeg måtte få et nytt, forteller Åshild.

Hjemme på stua

Det gigantiske puslespillet er møysommelig blitt satt sammen på stua hjemme på garden.
  – Det var så digert at det var oppdelt i seks forskjellige deler som vi slutt satte sammen til et digert bilde, forteller Åshild Bakken Henriksen.
  Nøyaktig måler bildet med de 13 200 brikkene 2,92 x 1,35 meter og det er nå limt på plate med ramme rundt og hengt på veggen i Åshilds barndomshjem på Moan.

Hjelp av gubben

Åshild har fått på plass de fleste brikkene i puslespillet sjøl, men har også hatt litt hjelp av mannen Per Arne underveis.
  – Jeg har hjulpet til når det har vært vanskelig, fleiper Per Arne og nøler ikke med å gi kona æren for arbeidet.
  Puslespill har vært en kjær hobby for Åshild Bakken Henriksen i mange år.
  – Jeg har nok lagt minst 50 større puslespill opp gjennom åra. Jeg legger dem, tar dem fra hverandre igjen og tar dem fram igjen. Men ingen har vært i nærheten av å være så store som dette. Det største jeg har lagt før har vel hatt 5.000 brikker, tror hun.
  – Det er lett å bli litt hekta på det. Jeg får dilla når jeg først setter i gang, sier Åshild Bakken Henriksen og røper at hun nå ønsker seg et digert puslespill med bilde fra Alvdal. Det hadde vært en artig utfordring å gå løs på.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse