annonse
FritidHARDHAUSER: Enkelte i denne gjengen med tyske hardhauser er i Norge for å kjøre MC på vinterføre for 28'de år på rad. På bildet sees Horst Anderten, Heiko Klink, Dietmar Zink, Herman Köhler, Sebastian Köhler og Friedhelm Amon. Foto: Ole Sylte Heggset.

Av og til møter vi nord-østerdøler tyskere på MC vinterstid. For mange av oss virker dette litt som en tullete form for ferie, og det var de forsåvidt enige i selv også, de seks som tidligere denne uka overnattet på Langodden gård. De meste garvede i gjengen var på fast rundtur i Norge for 28'de året på rad!

  - Her har jeg overnattet flere ganger tidligere, og hver gang er det like trivelig å komme hit, sa en av tyskerne på Langodden gård. I to uker kjører de årlig opp for å ferdes på norske vinterveier, med sine gamle motorsykler. For det er ikke siste skrik av motorsykler det er snakk om. Flere har kjørt med samme gamle MC opp hit hvert eneste år, siden tidlig midt på 1980-tallet.

Fordelt på fire MC-er har de seks tyskerne årets Krystall-Rally som sitt store mål, med samling på Spidsbergseter kommende helg. Da vi traff gjengen på Langodden, hadde de Heidal i Gudbrandsdalen som mål for dagens etappe.

  - Jeg syns jo nesten synd på dem, da de kom hit i går kveld. Ikke hadde de bestilt på forhånd, og jeg hadde ingen oppvarma hytter for utlån. Men, like etter at de var kommet seg inn og fikk slått på litt varme stod de ute og drakk kald pils og tok en røyk, så dette er hardhauser vettu, ler vert Grete Langodden.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts