annonse
FritidHOCKEYPROFF: Marius Holtet fra Hamar er bosatt i svenske Karlstad og etter spill i den amerikanske NHL-ligaen, har han vært i Färjestad BK siden 2009. Denne uken signerte Holtet en ny 3-årskontrakt med Karlstad-klubben. Foto: Färjestad BK.

– Det verste med profflivet i ishockey er at jeg aldri kommer meg til Haustdalen i påska, sier Marius Holtet. Denne uken signerte hamarsingen en ny 3-årskontrakt for storklubben Färjestad BK, som nå er inne i sluttspillet og sikter mot nytt SM-guld.

Foreldrene Lorentz og Nina Holtet fikk kjøpt seg tomt nedenfor setergrenda på Tangen for drøyt 20 år siden, og i alle ferier og frihelger tok de med seg barna til Alvdal. På den måten har Marius Holtet fått et helt spesielt forhold til Haustdalen og Alvdal. Han er ikke i tvil om hvor han vil, når han skal feriere, men hockeytilværelsen gjør at det ikke blir så ofte som han skulle ønsket seg. Nå fortsetter neste generasjon med det!

Stjernestatus

– Marius Holtet var aller størst, og i fotball ville hans 3 - 1 scoring blitt en klassiker. Måten han kom seg ut av et fransk favntak midt på banen, skrudde opp farten og dro rett gjennom blokken foran det franske målet, før han avsluttet med en slu backhand i absolutt siste tiendedel er stor hockey. – Det er slike mål som sportens største stjerner lager, og slik underholdning levert fra en med norsk landslagstrøye er de fleste av oss ikke vant til, skrev Dagbladets velkjente sportsjournalist Esten O Sæther om Holtet, da Norge sensasjonelt slo Frankrike 3 – 1 i mellomspillet i ishockey-VM i mai 2011.

Marius Holtet har vært en av de flittigste poengplukkerne hos Färjestad BK i svenske Karlstad, etter at han kom tilbake fra spill i amerikanske NHL-klubber foran sesongen 2008/2009. Her er han den hittil best rangerte norske hockeyspilleren gjennom tidene, draftet som nr. 42. Som vanlig skal Marius og Färjestad BK igjen ut på jakt etter «SM-guld» i ishockey-landet i mars og april i år.

– Ja, 12.mars startet sluttspillet og etter 2.plass i serien går vi selvsagt for gull i sluttspillet. Påske er for oss synonymt med enten landslagsoppkjøringer mot internasjonale mesterskap, eller sluttspillkamper, sier han med en undertone som forteller oss at han ser fram til å feire påske et annet sted når skøytene en dag legges bort.

Påske = Haustdalen

– Det er det liten tvil om. Påskeferiene i Alvdal er kanskje det jeg savner aller mest på denne årstida. Ski og hytteliv på i Haustdalen er solid avslapning, og med to smårollinger på lasset ser jeg også at slike avkoblinger blir viktige å få til. Sist gang jeg var på hytta i Haustdalen var i sommer, så det skal bli godt å komme seg oppover igjen snart, sier han. Han røper at dagene blir lange og nettene korte når han tar feriene her oppe.

– Ja, da må vi utnytte tida best mulig, og spesielt sommertid blir det mest mulig fisking og turer i fjellene rundt oss. I sommer var eldstemann på snart 4 år med, og sammen med kona Sara og den minste koste vi oss grådig sammen med mamma, pappa og resten av familien, sier Marius Holtet.

Vårt andre hjem

– Ingen tvil om at avhengigheten til hytta og Alvdal er blitt stor etter hvert, og det er artig for oss at både barn og nå etterhvert også barnebarna trives her, forteller Lorentz Holtet. Pappa har nok sammen med oss andre i familien, mange ganger følt oss privilegerte ut fra at det jo ikke åpnes for hyttebygging nær setergrendene her lenger, kompletterer Marius.

Turene med familie og venner går jevnlig oppover Østerdalen, og blant annet arrangerte de sist sommer slektstreff med 50 deltagere på hytta i Haustdalen, og der middagen ble inntatt på Langsetra. – Veldig naturlig for oss å be alle hit, ettersom dette jo er vårt andre hjem på mange måter, sier Lorentz.

– Finaste ställe jag varit på

Den mangeårige sjåføren hos Norsk Tipping på Hamar er som kona Nina, barnehageassistent på Hamar, klare for ei ny påske på Alvdal. Hvor mange det blir av oss på hytta nå i påska vet jeg ikke enda, men det er nok flere som vil oppover, selv om Marius og hans familie er forhindret.

  – Du må forresten få med at vi føler oss godt mottatt og litt som høstdøler å regne alle sammen, og naturen her oppe er spesiell. Til den beskrivelsen kan du ta med et sitat fra Marius sin svenske NHL-kompis, Niklas Grossman. Han var med hit for noen år siden, og uttalte følgende:

- Detta måste vara det finaste stället jeg nogonsinn varit på!

12 LorentzMYE PÅ TUR: Lorentz Holtet og familien er mye ute på tur i Alvdalsnaturen. – Her har pappa tatt seg en rast i Sølndalen, sier fotograf Marius.

12 IsakFØRSTE FANGST: Marius Holtets eldste, Isak, som etter tålmodige timer fikk sin første ørret i Haustsjøosen i fjor sommer.

12 MariusIsakLÆREMESTER: Pappa Marius og Isak har nettopp landa fast fisk i Hausta.

12 fangstFISKEFANGST: Noen timer med fiskestanga rundt osen ved naustra på Haustsjøen kan ende på denne måten, i følge Lorentz og Marius Holtet.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse