annonse
FritidEN AV MANGE: Beate Neslund storspiller her som fembarnsmor mens hun memorerer over ungdommens livsdrømmer, samtidig som hun forsøker å overbevise seg sjøl om at hun likevel har sikret seg kontroll på eget liv. Vi garantererer en av flere gapskratter! Alle foto: Ole Sylte Heggset.

I kveld står revygjengen bak revitaliseringen av Gundelachtrøa Nærradio på scena foran nok en fullsatt sal i Sølnaslottet. Etter to av tre forestillinger er all tvil for lengst feid til side - knallsuksessen har gjenoppstått, 15 år etter at Plassingenes nærradio sist gikk på lufta.

Som vi skrev i forhåndsomtalen av revyoppsetningen til gjengen i Gundelachtrøa Nærradio, ville humoren stå i høysetet, mens alvoren lå på lur. Det stemte så til de grader kan vi fastslå etter å ha sett den andre av tre nærmest fullsatte forestillinger i Sølnaslottet fredag kveld. For både de mange scenedebutantene og de få gamle traverne leverer akkurat slik en bygderevy skal gjøre.

Sleivspark som seg hør og bør

Det sleivsparkes til både kommune, næringslivsaktører og Per og Pål ellers, både på Plassen og ellers i Alvdalssamfunnet, samt at enkelte skikkelser er gjenkjennelige hverdagshelter, vi alle kan assosiere oss med. Slik skal en revy være, og slik har Gundelachtrøa Nærradio anno 2013 blitt!

I kveld går gjengen på scena for tredje kveld på rad, og etterpå er det duket for hæla i taket med festlig lag og musikk servert fra flere av de som har fartstid i Gundelachtrøas radiosendinger, fra epoken for 15 år tilbake i tid, nemlig Travellin Imbesiles. To av tre revymusikere, Gunnar Ness og Terje Roar Brænd, tilhører nemlig imbesilenes faste besetning, mens Arne Harald Nørdsti på trekkspill, var en av de store amatørnavnene fra Gundelachtrøas forrige sendeperiode.

Bør få årlig, fast sendetid!

Blant skuespillerne viser vi til bildetekstene nedenfor, men absolutt alle leverer på et slikt nivå at Gundelachtrøa Nærradio i framtiden godt kan sponses av andre enn den aktøren det henvises til innledningsvis fra programlederen for sendingene, Arne Helge Dahlen, som er en av mange plassinger som brenner for Sølnaslottets liv og eksistens.

Han og resten av revygjengen kan allerede nå konstatere at revitaliseringen av Gundelachtrøa har vært vellykket, at potensialet til mange av de som nå er med er enda større, og at det nok helt sikkert er flere som kan ha blitt inspirert til å stille opp foran og bak sceneteppet ved en senere anledning.

Alvdal midt i væla håper og tror at nærradioen får fast sendetid både neste år og årene deretter. Vel blåst!

Gundelach aapningPÅ LUFTA: Guri Grimsgård (foran) avslører solid sangstemme, både her i åpningsnummeret, samt senere underveis i radiosendingen i Sølnaslottet.

Gundelachtroa frisklivFRISKT OM FRISKLIV: Trimbølgen traff mange alvdøler gjennom etableringen av Alvdal Friskliv. Nærmest er det blodtrimmerne Jørgen Dølhaug (t.v.) og Bjørn Morønning som har dukket opp, og de imponerer kanskje noen ...

Gundelachtroa plassingerPLASSRAP: Poengene er mange og kommer fortløpende når Rune Dahlen på solid vis rapper om mer eller mindre kjente plassinger.

Gundelachtroa kommuneDEMOKRATISKE UTFORDRINGER: Bevilgninger i regi Alvdal kommune foretas på ikke nødvendigvis alt for kvaliftetssikret vis, når Svein og Erling behandler diverse søknader fra både kjente og mindre kjente alvdøler, samt seg sjøl. I rollene spiller t.v. Jørgen Dølhaug og Simen Steigen

Gundelachtroa drommerDRØMMER: En viss alvdøl tolkes av Emil Austberg Bjørn mens han drømmer seg bort og går i søvne.

Gundelachtroa finkveld1ULIKE OPPFATNINGER: F.v. Beate Neslund og Toini Skaret spiller de to fruene, som diskuterer sine noe ulike versjoner og virkelighetsoppfatninger rundt sexlivet i hverdagen. Fra den andre siden av scenen serveres tilsvarende versjon fra mennene i forholdet, og ikke alt er tolket og ment like hjertelig som det er oppfattet. Fornøyelig og godt revyspill!

Gundelachtroa HagesveenSOLID TALENT: Even Hagesveen har ved flere anledninger avslørt stort skuespillertalent, så også i Gundelachtrøa Nærradio.

Gundelachtroa budeiekampBUDEIEKAMP: Budeiene på Høstdalen utkjemper budeiekamp i seks runder, med Jørgen Dølhaug som velantrukket starter med klokka. T.v. Toini Skaret og Beate Neslund storspiller i et av høydepunktene for kvelden.

Gundelachtroa programlederPROGRAMLEDER: Arne Helge Dahlen ivrer for livet i Sølnaslottet, og som en av initiativtakerne og selvskreven programleder for Gundelachtrøa Nærradio har han solid regi for en vellykket relansering.

Gundelachtroa musikertrioSPILLER OPP: F.v. Arne Harald Nørdsti, Terje Roar Brænd og Gunnar Ness leverer musikkinnslagene underveis Gundelach-sendingene. De to sistnevnte spiller også opp som en del av Travellin Imbesiles i kveldens revyfest, når tredje og siste sending for 2013 er gått av lufta.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse