annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 PREMIEREKLAR: Kinomedarbeiderne Tommy Strypet Nilsen og Rune Skogheim ved den nye kinomaskinen som sørger for digital film i både 2D og 3D ved Alvdal kino. Foto: Ivar Thoresen

Nå blir det digitalt og både 2D og 3D. Nye Alvdal kino i Aukrustsenteret er klar for oppstart i september og 26. oktober blir det førpremiere på den nye Aukrustfilmen – Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa.

Allerede i september ligger det an til godbiter for kinosultne alvdøler, med to ferske og hyperaktuelle norske filmer – Mormor og de åtte ungene og Pionér.

To medarbeidere

Rune Skogheim og Tommy Strypet Nilsen er ansatt som nye kinomedarbeidere i 20% stilling hver.
  Begge har gjennomgått opplæring i bruken av det nye utstyret og er klare til å sette i gang i september, og så fort de siste tekniske utfordringene er løst.
  – Det har blitt svært god lyd og bra bilde i salen, og Alvdal kommune håper at kinoen vil bli til glede for alle Alvdals innbyggere, sier enhetsleder kultur, Henny Oddveig Kveen Brustad.

Offisiell åpning i oktober

Den offisielle åpningen av ny kino vil skje lørdag 26. oktober. Da er det nemlig klart for førpremiere på den ny Aukrustfilmen – Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa.
  Da blir det større arrangement for å markere både kinoåpning og filmpremiere, i et samarbeid mellom kommunen og Aukrustenteret.
  – Stor stas og feiring av at kinoen endelig er åpen igjen, lover Brustad.

Imponerende

Kommunestyret fikk en liten forsmak på hvilke opplevelser som venter Alvdals kinopublikum av kvalitet på lyd og bilde under en kort prøvevisning i forbindelse med kommunestyremøtet på Aukrustsenteret.
  – Imponerende. Sjøl på bakerste rad får du inntrykk av at handlingen kommer rett ut av lerretet og i fanget på deg, sa ordfører Svein Borkhus etter å ha sett en trailer for den kommende Avatar-filmen med 3D-brillene på.

For endelig program se Alvdal kommunes hjemmeside eller filmweb.no.
– Her vil det endelige kinoprogrammet komme når alt er klart, forteller kulturleder Brustad og hun kan også friste med kiosksalg i regi av Taverna i forbindelse med forestillingene.

KinoAukrust
FØRPREMIERE: ”Nye” Alvdal kino i Aukrustsenteret åpner offisielt med førpremiere på den nye Aukrustfilmen – Solan og Luddvig. Jul i Flåklypa lørdag 26. oktober.

KinoHenny
TESTET 3D: Kommunestyret fikk en liten test av den nye digitale kinoen i både 2D og 3D da enhetsleder kultur Henny Oddveig Kveen Brustad inviterte dem til å se et par korte prøvefilmer i forbindelse med kommunestyremøtet på Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

AmivAbbAnnRedaksjonelt

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts