annonse
Fritid 

HOBBYSYERSKE: Goro Skarpsno liker seg med symaskin, nål og tråd, og har ut fra sin lille hobby, nylig blitt gjengitt med en omsydd kjole, inn i Jenny Skavlans ny bok, "Sy om igjen". Foto: Maja Skarpsno.

Goro Skarpsno har muligens en hobby litt utenom normalen. Gamle kjoler blir som nye når hun får fart på symaskina, og trenden med å sy om gammelt til nytt brer om seg. Kjendis Jenny Skavlan er i disse dager ute med ny bok – «Sy om igjen», og her er en av Goros kjoler tatt inn som et av flere eksempel som forfatteren har hentet inn fra hele landet rundt.

– I våres ville jeg gjøre om litt på en kjole jeg hadde i skapet, og fikk ideen etter å ha sett samme fremgangsmåte på bloggen til Jenny Skavlan. Prosjektet ble såpass vellykket at kjolen ble antrekk i et bryllup, og bildet ble selvsagt postet på min Instagram-konto.

#syom

– Da jeg la ut bildet tagget jeg det med flere ord som kunne kobles til både Jenny Skavlan, den første Sy om-boka og omsøm generelt, sier Skarpsno, og antar at Skavlan har funnet bildet i forbindelse med den nye sy om-boka, ved å gjennomgå alle bildene på Instagram med taggen #syom.

– Jeg fikk i alle fall en forespørsel fra Skavlan over Instagram tidlig i høst om hun kunne få bruke bildet i den nye boka si. Jeg sendte bildet og en bekreftelse fra meg selv til henne på mail, og har siden det ventet og gleda meg litt til å se om bildet faktisk ble med. Boka kom i butikk 1.november, og det var selvsagt stas å sjå at bildet mitt var med, selv om størrelsen ikke var så stor, sier en fornøyd syfrelst alvdøl, for tiden bosatt i Trondheim.

En i en stor collage

– Bildet mitt er ikke store flekken i den nye boka, og er satt inn i en stor collage over to sider sammen med mange andre bilder også tatt fra Instagram. Collagen viser hvordan folk har latt seg inspirere og hvordan de har gjort om gamle klær til nye favoritter.
 
Avslutningsvis innrømmer Goro at det er stas å kunne gjøre om klær som man i utgangspunktet har gått litt lei av. – Alt for ofte kjøper man seg noe nytt, så ved å se på gamle klær på en ny måte kan man jo både spare seg for nye innkjøp, samtidig som det blir et plagg ingen andre har.

Mormors kjoler blir nye

Goro nevner også at hennes mormor har tatt vare på utrolig mye flotte kjoler fra da hun var yngre. – Jeg har vært så heldig å få noen av kjolene hun har tatt vare på, og sydd de om slik at de passer meg.

– Litt innsydd og med opplagt skjørtekant blir kjolene ”moderne”, og inspirasjon fra 50- 60-tallsstilen ser en jo igjen i mye i dag, avrunder Goro Skarpsno, som fortsatt vil komme til å gjøre flere av mormors gamle kjoler til sine nye.

Aktuelt for saken – se Jenny Skavlans blogg: http://www.jennyskavlan.com/blogg, mens Goro Skarpsnos Instagramkonto er: @goroskarpsno - og her er kjolebildene:

bildetfrabokaBILDET FRA BOKA: Slik ser Goro Skarpsnos fire bilder i collagen som nå er gjengitt i Jenny Skavlans nye bok, "Sy om igjen".

kjole naerbildeDETALJER: Innsydd og med detaljer på skulderpartiet, gjorde denne kjolen fra klesskapet ny.

mormorskjolerANNEN VARIANT: Denne kjolen er ikke hentet fra boka til Skavlan, men er en annen omgjort kjole fra mormors skap.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse