annonse
FritidPENE FANGSTER: Det ble tatt opp mye pen røye på Savalisen lørdag, da mer enn 80 isfiskere meldte seg på Savalen Fiskeforenings isfiskekonkurranse. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Savalen Fiskeforenings isfiskekonkurranse lørdag ble en suksess. Med over 80 ivrige store og små fiskeglade på isen, ble det tatt opp flere flotte fangster, mange fikk flotte premier med hjem. Alvdølen Martin Grøtting vant for største fangst i juniorklassen, mens litauiske Tomaz Bagdziunas tok hjem hovedgevinsten for største fisk i konkurransen, kun noen få gram foran alvdøl Håvard Tronsmoen.

Med mer enn 80 påmeldte isfiskere ble Savalen Fiskeforening sin isfiskekonkurranse lørdag en solid suksess. Spennet i alder fra eldste til yngste fisker var på mer enn 70 år, så det er tydelig stor interesse for isfisking rundt om i regionen. Flotte premier som lokkemat hadde imidlertid også fått enkelte til å reise langt, og vi hørte om deltakere fra både godt oppover i Trøndelag og vestover til Dombås.

I rimelig godt vintervær med temperatur rundt nullpunktet, og kun en laber bris ute på isen, kunne alle klare seg greit uten å bli for kald i den to timer lange isfiskekonkurransen. Selv om ikke alle fikk fisk på kroken var det god stemning å spore, og spenningen var stor da konkurransen ble avblåst kl 15.00. For største fisk vanket det en 12 fots robåt, mens det var flere flotte premier godt nedover på resultatlista i forhold til konkurransen om største fangst.

Flere utenlandske deltagere fra miljøet med fremmedarbeidere deltok i konkurransen, og det ble til slutt en av disse som kunne kvittere ut gavekortet med bilde av en 12 fots robåt av beste merke. Tomaz Bagdziunas fra Litauen arbeider til daglig hos Staur Foods på Tolga, men fisker mye på Savalen og ellers i regionen, vinter som sommer. For en røye på knappe 400 gram ble han vinner av robåten, knepent foran alvdølen Håvard Tronsmoen, som kun var noen få gram bak på sin største røye. Tronsmoen er også blant de som tilbringer mye tid på Savalen-isen.

I juniorklassen ble det imidlertid alvdalstriumf. Martin Grøtting er en blant mange jakt- og fiskeglade ungdommer i bygda, og med oppunder 1 kg med røye totalt kunne han motta ei flott fiskestang med verdifull haspelsnelle for sin fangst. - Storveies oppslutning og veldig mange positive tilbakemeldinger, så dette blir nok et årlig tiltak trodde vertskap for deltagerne, John Strømshoved, som sammen med familien stilte setra si i Gardvika i sørenden av Savalen til disposisjon. 

Isfiske MartinGSTØRSTE FANGST: Oppunder 1 kg med røye kunne Martin Grøtting stolt ta med seg hjem etter to timer med isfiske under Savalen Fiskeforenings konkurranse lørdag. Ingen i juniorklassen kunne matcha hans fangst, og dermed 1.premie bestående av ei flott fiskestang med verdifull snelle.

Isfiske mangepaaisenFOLKSOMT: I ferdigborede hull var det lettvint å være isfisker på Savalen lørdag, og mer enn 80 fiskeglade sørget for at det var livlig på isen gjennom de to timene konkurransen varte.  

Isfiske vinnerVANT BÅT: Tomaz Bagdziunas fra Litauen arbeider til daglig ved Staur Foods på Tolga, men fisker mye på Savalen. Disse tre røyene sørget for tredjeplass i seniorklassen for totalfangst, og den største av dem (lengst unna) var på nær 400 gram, noe som holdt til seier i konkurransen for dagens største fisk. Det ble dermed gavekort på en flott Siljan 12 fots robåt, som Bagdziunas får utlevert i mai når isen har gått.  

  • Ingen kommentarer funnet
annonse