annonse
FritidMIMRET 55 ÅR TILBAKE: Disse 14 damene var tirsdag samlet til kyllingsuppe hos Huldra, og mimret hele ettermiddagen til endes om sine år på husmorskolen i Alvdal der de avsluttet skolegangen for 55 år siden. F.v. Nanna Aamo Mylius (Ålen), Else Øian (Alvdal), Ruth Frida Kroken (Vingelen), Kirsti Nygård (Vingelen), Oddny Ødegård Eggen (Tynset), Aud Smedhaug (Tynset), Gerd Ligård (Alvdal), Ingvild Spigseth (Alvdal), Anne Sæther Hemli (Sollia), Anna Murud (Alvdal), Turid Pedersen (Lørenskog/Sollia), Jorunn Rønning (Grimsbu), Marie Stormoen (Alvdal) og Grete Langodden (Alvdal). Foto: Ole Sylte Heggset.

Den 10.juni 1959 fikk de sitt vitnemål signert ved Alvdal husmorskole, og dagen etter var det avslutningsball. Fortsatt møtes mange av den sterkt sammensveisede gjengen med spreke damer for å mimre, og tirsdag denne uka ble de ekstra mange, da totalt 14 av dem møttes.

  - Vi var 32 unge, lovende som ble uteksaminert etter 5 måneder skoletid på Alvdal husmorskole i juni 1959, men på disse månedene ble det knyttet sterke bånd, og som sikkert flere vet er vi åtte bosatt her i Alvdal som fortsatt møtes annenhver måned til kaffe på Taverna, forteller Grete Langodden. - Når det nå var et lite jubileum med 55 år siden eksamen, fant vi ut vi kunne kalle inn og se om flere ville bli med oss på en lang ettermiddag sammen.

  - Seks av 32 er dessverre borte, men at mer enn halvparten av oss kunne stille opp i dag, var kjempetrivelig, sier Gerd Ligård, som hadde invitert gjengen via e-post. Kl. 14.00 startet de ettermiddagen med Huldras gode kyllingsuppe, før de holdt koken rundt om i Alvdal fram til en avslutningskaffe utpå kvelden. Fra Ålen i nord til Sollia i sør kom de spreke skolevenninnene og ble med på praten, og det var bare så vidt vi slapp til for å få riktig navn og bosted på husmoremnene anno 1959.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse