annonse
FritidÅPNING: Den første Gaia Sommerfestival ble åpnet av festivalsjefen sjøl, Nina Østgaard. Bak ser vi samboer og initiativtakeren til senteret, John Gursli, som har mange års erfaring fra reiser innen temaer som Gaia Senter for livskvalitet, helse og velvære skal ha fokus på. Alle foto: Gaia Helse, Senter for livskvalitet.

- Velkommen til Gaia Sommerfestival alle sammen, sa Nina Østgaard, da hun og resten av gjengen i Gaia Helse, Senter for livskvalitet, ønsket velkommen til alle de forventningsfulle festivalgjestene torsdag kveld. Hele helgen gikk det slag i slag med varierte poster på programmet, som yoga og morgenmeditasjon, grønne juicer, foredrag om runde hus, om levende mat og om rawfood.

Forfatterne av Arenametoden og Tjukkasboka fortalte ellers om sine erfaringer og om den interessante bakgrunnen til bøkene de har skrevet. Det ble holdt kurs i intuitiv maling og frigjørende dans og Gaia Travel ble lansert under festivalen. De informerte om et spennende og svært variert reiseprogram for 2015. Kunstutstilling og salgsutstilling av diverse produkter og håndarbeid i tillegg til salg av lokal mat som soingraut, tynnkak, vafler og sveler, hørte også med. 

  - På kveldstid var det felles middag der kokkene på Follheim briljerte og der allsang, diktopplesning og danseoppvisning også var på menyen. Samlinger rundt bålet på kveldstid ble det også tid til, både med og uten trommer. Festivalen ble slik vi ser det en stor suksess og mange dro langt for å komme til Follheim og den første sommerfestivalen vår, sier en fornøyd Nina Østgaard i arrangementsledelsen.

  - Fra torsdag kveld til søndag ettermiddag sørget de vel 50 festivaldeltakerne og de frivillige for å skape god stemning sammen med foredragsholdere og utstillere, og vi registrerte med glede at vi også hadde besøk av mange trivelige alvdøler og tynsetinger, fortsetter hun, og beretter om strålende tilbakemeldinger fra deltakerne, der noen til og med valgte å bli igjen etter festivalen.

Alle var enstemmige i at de gleder seg til å komme tilbake hit til Alvdal igjen, og naturen rundt oss ville de gjerne tilbake til og bruke mer tid på. - Selv om vi som arrangør hadde en svært bratt læringskurve, fikk vi alle utrolig masse påfyll og inspirasjon av glade gjester og besøkende. Vi er svært stolte over at dette første arrangementet vårt ble så vellykket, både på vegne av Gaia og for Alvdal, oppsummerer festivalsjefen. Vi er allerede i gang med å planlegge neste års festival, sier Østgaard.

  - Målet for senteret er å tenke nytt når det gjelder boliger, energi og helse. Vi vil dyrke urter og grønnsaker og leve mer i pakt med naturen. Vi er vanlige mennesker, foreløpig i fulltidsjobber andre steder i landet, men med en ideell innfallsvinkel til hvordan vi ønsker oss at hverdagen bør være, sier Nina Østgaard og John Gursli på vegne av de 15 bak senteret, som blant annet har søkt om regulering av et større område ved Follheim til etablering av runde hus for bosetting.

  - Vi er helt sikre på at vi skal få realisert de store planene våre om å etablere Gaia Senter for livskvalitet her på Follheim. Vi må bare følge den byråkratiske prosessen og det er den som styrer framdriften vår akkurat i denne fasen. Neste sommerfestival regner vi med å ha bygget vårt første runde hus om alt går etter planen! Vi er voksne by-mennesker som ønsker en naturlig og stressfri livsstil, og vi vet at det er mange som vil bosette seg og bli en del av økogrenda vår her i Alvdal, sier Nina.

  - På sikt skal vi skape våre egne arbeidsplasser her på senteret. Festivalen hadde fokus på mange av temaene som senteret skal beskjeftige seg med, og foredragene ga oss en smakebit på aktivitetene vi kan vente oss fra Gaia Senteret i tiden framover. Og festivaldeltakerne satte ut fra tilbakemeldingene svært stor pris på denne første sommerfestivalen og sitt første møte med Alvdal, og det lover godt for senterets framtid. Her er noen bilder vi har fått låne fra senterets Facebook-side.

Gaia ankomstMANGE KOM LANGVEIS: Både de tre midlertidige campinghyttene, samt en base med lavoer på oppsiden, ble under helgens festival fylt av langveisfarende festivaldeltakere. Her fra ankomsten torsdag kveld. 

Gaia dansDANSEUNDERVISNING: Festivaldeltakerne fikk delta på ulike aktiviteter, og her er utfordres de på takt og rytme. 

Gaia utstillingUTSTILLING: Enkelte deltok også med sin kunst og kultur, og her er en av utstillingene.

Gaia kokkSTÅLE KOKK: Ståle Måntrøen er eneste lokal ildsjel i Gaia Helse, Senter for livskvalitet, og med sin bakgrunn som kokk på Hurtigruta er han nå senterets matansvarlige. Så også denne festivalhelgen, der han tydeligvis hadde det bra på jobb.

Gaia solveggenNØT GODT VÆR: Helgens vær satte heller ingen demper for festivalen, og det ble flere pauser der man fikk slappet godt av i solveggen.

Gaia gjengenAKSJONÆRENE: Dette er de 15 aksjonærene i Gaia Helse, Senter for livskvalitet, som fornøyde kan se tilbake på sin første sommerfestival i lokalene på Follheim.

 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse