annonse
Fritid

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 JULESTEMNING: Julestemningen er for lengst på plass i Aukrustsenteret, og Trine Sørhus og Ellen Engh ønsker velkommen til julegata med å vise fram noen av de spennende julegavene Aukrustsenteret sjøl kan friste med i desember. Foto: Ivar Thoresen

Jakten på julestemningen starter med Julegata i Aukrustsenteret lørdag 29. og 30. november. Håndverk, bakst, mat, underholdning, aktiviteter og julefilm i «julete» omgivelser er en garantist for at de som tar turen får den rette julefølelsen.

– Vi gleder oss. Julegata er en koselig tradisjon vi gjør vårt beste for å videreføre så bra som mulig, sier driftsleder Ellen Engh ved Aukrustsenteret.
  Programmet for årets julegate – som arrangeres lørdag 29. og søndag 30. november – følger stort sett oppgåtte spor og kjent mønster. Og hvorfor skulle det ikke det? Det er ingen grunn til å endre en suksess og noe som folk setter pris på og benytter seg av.
  Men, selvfølgelig – noen nyheter er det også i år.

Salg, kultur og aktiviteter

– Vi fortsetter med juleverkstedet som Husflidslaget hadde i fjor. Det var kjempepopulært og veldig koselig, forteller Ellen Engh, og lover at den aktiviteten vil foregå både lørdag og søndag under Julegata.
  Lørdag kommer også Alvdal kulturskole for å underholde og opptre i Flåklypasalen. Programmet her er foreløpig ikke endelig klart. Men det som er klart er at Alvdal skolekor tradisjonen tro tar turen og synger koselige julesanger i Solans kafé. Det skjer på søndag.
  I tillegg vises selvfølgelig filmen «Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa» begge dager kl. 14.00.

Spennende mat

Ellen Engh kan ellers fortelle at påmeldingene fortsatt kommer inn fra interesserte som vil stå på stand for å vise fram og selge sine produkter.
  – Vi får en kjempefin miks av håndverk, bakst og mye god mat. I år blir det også «live» baking, forteller Engh.
  – Det virker som utstillerne våre er fornøyde, for det er mange gjengangere blant de som ønsker plass. Samtidig kommer det stadig nye til, sier driftslederen videre.
  – Med miksen av salg, utstilling, kulturelle innslag og ulike aktiviteter har vi funnet et konsept som virker til å slå godt an.

Åpent i desember

Engh benytter også anledningen til å skryte litt av Aukrustsenterets egen butikk, som er full av nyheter og aktuelle julegaver.
  Senteret holder derfor i tillegg til julegata åpent alle hverdager og lørdager i desember fram til julaften.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse