annonse
Fritid
BLID PÅ TUR: Elsyklister er bemerkelsesverdige blide – her er Else Iren Smedplass, Wenche Sølna og Grethe Øverli på tur over Steia. Foto: Ivar Thoresen
BLID PÅ TUR: Elsyklister er bemerkelsesverdige blide – her er Else Iren Smedplass, Wenche Sølna og Grethe Øverli på tur over Steia. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

– Hittil i sommer har vi solgt flere elsykler enn vi gjorde i hele fjor, fortsetter Halvorsen – og sørger for at enda en elsykkel får ny eier i løpet av de minuttene Alvdal midt i væla er på besøk for å ta bilde av noen fornøyde elsyklister.

Noe for alle

– Mange flere burde hatt elsykkel. Det er et fantastisk framkomstmiddel, mener Else Iren Smedplass – nyfrelst elsykkel-entusiast og selger på Sporten.

  – Du kommer deg ut, samtidig som du sparer beina og kommer mye lenger enn du ville gjort på en vanlig sykkel. Og jeg er i hvert fall ikke redd for motbakkene lenger. I fjor hang sykkelen min på veggen hele sommeren. Nå har jeg elsykkel og mange mil på veien allerede, fortsetter Smedplass.

– Fantastisk

Hun blir med på en tur over Steia til ære for fotografen sammen med sambygdningene Wenche Sølna og Grethe Øverli, som begge er bitt av elsykkel-basillen.

  – Fantastisk fremkomstmiddel, sier begge to.

  – Så realt og lettvint, mener de og parkerer for en kafferast på Huldra.

Ladestasjon

– Fortsetter det sånn må vi kanskje vurdere en ladestasjon utafor butikken her, antyder butikksjefen på Sporten, Stein Halvorsen. 

  Batteriet på en vanlig elsykkel holder til en tur på rundt seks mil før det må lades – og det kan gjøres i en vanlig stikkontakt.

  – Så kan du trygt plugge i kontakten og lade etter hvert tur, så sykkelen alltid er fulladet og klar for ny tur, sier Else Iren Smedplass.

SOLGT: Marit Måna Gjelten ble overbevist av Stein Halvorsen og slo til med kjøp av elsykkel, med mannen Hans Gjelten som tilskuer. Foto: Ivar Thoresen

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts