annonse
Fritid
EETTERLYSER ELDRE MENN: Svein Kjellman vil ha med seg flere menn til å trene. Foto: Erland Vingelsgård
EETTERLYSER ELDRE MENN: Svein Kjellman vil ha med seg flere menn til å trene. Foto: Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Journalist

Svein Kjellman har alltid vært opptatt av å holde seg i god form. Han mener at flere eldre, og spesielt menn bør bli med på trening.

For få menn!

Han er i dag en av flere trenere på Alvdal Friskliv, og registrerer at damene er i klart flertall.
  – Jeg og Anne Berit Gjermundshaug har hver vår gruppe på dagtid hver uke. Det har imidlertid slått meg at det er så få menn med på treningene. Vi har 15-20 faste med, men det er bare tre-fire mannfolk, sier Kjellman.

– Kom med innspill

– Hva trur du er årsaken til dette?
  – En grunn kan være at menn tror at det er «for lett» når det er med damer. Jeg håper nå at flere menn kan melde seg og bli med på trening. Jeg har lyst til å starte ei gruppa bare for menn på tirsdager. Etter innspill og litt nærmere vurdering ønsker jeg å invitere til trim klokka 15.00 på tirsdag ettermiddag,  sier Svein Kjellman.

Sjøl har han lang erfaring både med trim og trening. Han var kroppsøvingslærer i en årrekke, og han har vært aktive hele sitt liv.

– Mer bevegelse

– Hva er nøkkelen til mer aktivitet?
  – Første bud er å bevege seg mer for de fleste. Det enkleste for de som ikke trener i dag er å gå en tur. På trimøktene våre er det mulig å få litt mer variert aktivitet. Meningen er å kjøre sykkel og dermed få kondisjon og etterpå tar vi litt generell styrketrening. Balanse og leddutslag er også viktig når vi blir vel voksne. Jo mindre trening du har fra før, jo større utslag gjør slike treninger, sier Svein Kjellman.

– Ikke nok med vedhogst

Anne Berit Gjermundshaug, daglig leder ved Alvdal Friskliv, mener også at flere menn bør være med på litt systematisk trim.
 – Flere sier at de driver med vedhogst – de skylder på det for ikke å være med på organisert trening. Vi hørte her om dagen at fire personer hadde dødd på grunn av snømåking i New York. Det har nok litt med lite aktivitet å gjøre. Jo eldre man blir, jo viktigere er det med styrketrening, sier Gjermundshaug.

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
  • Ingen kommentarer funnet
annonse