annonse
Jakt og fiske
PARADE: Etter dagens jakt var det parade med framvisning av byttet. Foto: Privat
PARADE: Etter dagens jakt var det parade med framvisning av byttet. Foto: Privat
Erland Vingelsgård
Journalist

– Ja, vi hadde med oss en tynseting og en fra Furnes. Jakt og jaktkulturen i Polen har lange tradisjoner og de har stor respekt for vilt og viltskjøtsel. Det er store mengde med dyr i forhold til det vi er vant med her, forteller Simen Steigen, en av alvdølene som var med på turen.

Jakt med «drivere»

– Alle jegerne som var med fikk skutt minst en gris hver og en av oss skjøt en stor hjortebukk. Dette var den siste hjortebukken de hadde igjen på kvota dette jaktåret, forklarer Steigen.

– Jakta foregår på den måten at vi posterer oss rundt i et området og det brukes "drivere" med hunder som går inn i området og jager viltet ut. Det er en spennende og ny jaktform for de fleste som var med. Det er veldig spennende når du hører hundene får los og viltet kommer springende ut fra området, sier Simen Steigen entusiastisk.

Streng forvaltning

Polakkene har streng forvaltning av viltet og områdene blir ikke jaktet i mer enn en til tre ganger i året. Vi jaktet fra det var lyst om morgenen ved åtte-tida til det ble mørkt om kvelden, rundt klokka 17.00. Deretter var det parade for å hedre viltet (se bildet).

En sånn tur er virkelig å anbefale for den som er glad i jakt og moro, sier Simen Steigen.

– Hva ble den totale fangsten?

– Vi skjøt totalt 50 villsvin, fem rådyr, fem rever og tre hjorter på tre dagers jakt, avslutter Simen Steigen.

villsvinjakt2nettSTORBUKKER: I forkant ser vi storbukkene. Foto: Privat

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse