annonse
KulturOPERA TIL FOLKET: Knut Stiklestad og Marthe Werring Holmern. Foto: Evy Sandberg.

Her presenteres opera med glimt i øyet. Puben foregår i Solans kafé. Med to sangere og pianist byr vi på fire akter med opera. Det er innlagt flere pauser med salg fra kaféen.

Konserten vil bevege og more, lover Aukrustsenteret. Musikerne byr på en uhøytidelig konsertform, men likevel svært profesjonelt. Her blir det skikkelig trøkk og konsertformen gir en uvanlig nærhet til publikum. Knut Stiklestad er bosatt i Alvdal, er bassanger, og har ledet alle operapubene Aukrustsenteret har arrangert. Med sjarm og stemme forfører han både publikum og medsangere.

Knut Stiklestad har spilt på Den Norske Opera og på mange distriktsoperascener. Av disse kan nevnes Kristiansand, Bergen, Ålesund, Nordfjordeid,Kristiansund, Trondheim, Steinvikholmen, Mosjøen, Mo i Rana, Bodø, Narvik, Harstad og Tromsø. Deltok på RingsakerOperaens jubileumskonsert 2009. Han har godt over 40 operaroller på repertoaret. I år har han med seg Marthe Werring Holmern og Mona Spigseth Sagstad

Dyktige musikere

Marthe Werring Holmern tok sin sangutdannelse ved Musikkonservatoriet i Trondheim og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet i København. Marthe har spilt i operaer og musikaler ved Trøndelag Teater, Musikkteatret i Trondheim, Rogaland Teater, Operaen på Steinvikholmen, RingsakerOperaen, Rialtoteateret i København og Den Nye Opera i Bergen. Hun har sunget kirkeverk i Norge, Sverige og Danmark, og vært solist med bl.a Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene og Bergen Filharmoniske Orkester. Marthe har gjestet Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene i Trondheim og Festspillene i Nord- Norge. Siden hun bosatte seg på Hamar i 2004, har hun sunget en rekke konserter i området og hatt mye samarbeid med kor, både som solist og sangpedagog.

Hedmarking

Mona Spigseth Sagstad kommer fra Sør-Odal i Hedmark. I 5 år studerte hun ved Østlandets musikkonservatorium i Oslo med Prof. Einar Henning Smebye, og tok sin avsluttende eksamen i 1990. Etter en kritikerrost debut i Oslo i 1991 ble hun ansatt ved Trøndelag musikkonservatorum, nå Institutt for musikk, NTNU. Der er hun lærer i klaver, interpretasjon og kammermusikk, foruten akkompagnatør for konservatoriets studenter. Mona er meget aktiv som pianist, både som solist og kammermusiker; hun har vært solist med landets profesjonelle symfoniorkestre, distriktsorkestre, brassband og korps, holder pianorecitals og bruker mye av tiden til kammermusikk der samtlige kammerverk av Brahms er blant repertoaret.

Hun er stadig akkompagnatør og repetitør for mange av landets fremste utøvere. Foruten konsertering i Norge har Mona spilt i flere europeiske byer, bl.a.i Wigmore Hall i London. Nylig var hun jurymedlem i Bialystok internasjonale konkurranse for duo-piano i Polen.

Hjemmeside: www.knutstik.net

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse