annonse
Kultur- Dette er kjempestort, smiler daglig leder ved Aukrustsenteret, Gunn Strømsøyen Hvamstad. Vi har ønsket oss en utstilling med Håkon Bleken lenge og endelig lyktes det å få noen av Blekens arbeider hit til Aukrustsenteret.

- Håkon Bleken er en kjempe i norsk samtidskunst, sa Gunn Strømsøyen Hvamstad ved Aukrustsenteret under åpningen av utstillingen.

Per Høiem fra Galleri Ismene har vært en viktig nøkkelperson for å få utstillingen til Alvdal. Under utstillingsåpningen sa Høiem at han skulle hilse så mye fra Håkon Bleken, men at et tett program gjorde det vanskelig for kunsteren å være tilstede selv. - Håkon Bleken skal i løpet av ti måneder ha sju ulike utstillinger, så 82 åringen er veldig hardtarbeidende, sa Høiem.

Bleken og Aukrust

- Håkon Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere, og Kjell Aukrust satte arbeidene hans høyt. De to kunstnerne uttykte seg veldig ulikt men hadde stor respekt for hverandre. Det er derfor ekstra hyggelig at en utstilling av Blekens litografier fra Knut Hamsuns "Mysterier" blir å finne i Aukrustsenteret, sa Høiem. De 12 litografiene som er å finne i Aukrustsenteret er alle trykket i kun to farger. De viser godt Blekens forkjærlighet for rasjonalisering. Bleken er opptatt av å utrykke stemningen i det litterære verket, sa Per Høiem. 

Produktiv

Håkon Bleken er representert i sentrale gallerier og museer, og har utført omfattende utsmykningsoppgaver. Bleken har også gjort seg sterkt bemerket som illustratør til flere litterære verker. - Bleken er veldig raskt og hardt arbeidende. Blant annet har han laget 550 grafiske blader i sin karriære, fortalte Per Høiem.

Utstillingen i Aukrustsenteret står til 28. august.

Les mer om Håkon Bleken her.

hyem

LITEN UTSTILLING: - Utstillingen er ganske liten. Det er viktig for å holde temperaturen oppe, mener Per Høiem.

brasethlundin

KUNSTPAUSE: Leif Braseth og Ingunn Lundin koser seg på utstillingsåpning på Aukrustsenteret.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse