annonse
Kultur BLØTT: Mye vatn rundt Kaninholmen. Flåte må til. Foto: Johan Nesteby.

–Vi pynta med løv og hadde tørr og fin ved. Det var så trivelig att, forteller May Kristin Eithun fra St.Hansfeiringa på Kaninholmen i Glomma.

Blåvola 4H inviterte til Sankthansfeiring på Kaninholmen i Glomma for fjerde året på rad. Denne gangen var alle 4H-ere på fylkesleir i Våler, og derfor lurte vi på om vi skulle droppe arrangementet, forteller May Kristin. –Men vi bestemte oss for å invitere alle som hadde lyst, likevel. Det ble romslig med plass for de tre som møtte opp, men veldig trivelig, forsikrer Eithun.

Kaninholmen ble rydda og gjort i stand som fellesprosjekt for alle 4H gruppene i bygda for seks år siden. Den gangen var det tretti 4H-ere i bygda som deltok. Nå finnes både volleyballbane, lavvo og gapahuk der ute. –Det er så fint der, skryter May Kristin Eithun, og den som vil kan bare benytte seg av området. Nå er det veldig bløtt der, og det ligger en flåte klar. Men når det tørker opp er det mulig å hoppe tørrskodd over til Kaninholmen. Dette året er det tolv 4H-ere, fordelt på Blåvola og Steien 4H.

gapahukGRILLMAT: Johan Nesteby og Karin Platou venter på maten i gapahuken på Kaninholmen. Foto: May Kristin Eithun.

utsiktkaninholmenUTSIKT: –Slik er utsikten fra Kaninholmen en midtsommerkveld. Foto: May Kristin Eithun.

lavvoTAK OVER HUE: Lavvo på Kaninholmen bygd av bygdas 4H-ere. Foto: May Kristin Eithun.


Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse