annonse
KulturKLAR: Denne gjengen er ute etter å gi deg årets festivalopplevelse: F.v. Audun Lutnæs, Erland Slåen, Hans Steien Rasmussen og Einar Ødegård Gjelten.

Neste helg går femåringen Livestock av stabelen, og i år tilbys blant annet paragliding.

Livestock braker løs neste fredag, for femte år på rad. I fjor hadde de for første gang diverse aktiviteter som juving, padling, slakkline og buldring. I år er det femårsjubileum, og i anledning dette utvides tilbudet med blant annet paragliding.Som instruktør har de fått med seg Iver Heier fra Oslo Paraglidingklubb. Paraglidingen vil foregå i hovedsak på lørdag, men det er også muligheter på søndag, om mange nok melder sin interresse. -Det er 20 plasser alt i alt, og halvparten er allerede fylt opp, så her er det bare å kaste seg rundt og melde seg på, informerer Hans Steien Rasmussen.-For juving og padling oppfordres det også til rask påmelding, legger Audun Lutnæs til. En annen ting som er nytt av året, er Livestock Triathlon, med øvelsene slakkline, presisjonskast og rævkrok. Livestock har i år, som før, egen camping, som er inkludert i billetten. Einar Ødegård Gjelten forteller at det skal arrangeres konkurranse om beste camp. Kriteriene er kreativitet, utsmykning og ryddighet, og arrangørene håper dette vil oppmuntre til en enda triveligere camp-plass. De anslår at det i fjor var ca 200 campere, av over 600 festival-deltagere. På arrangementet som er opprettet på Facebook, er det rundt 560 som har meldt sin ankomst, og gutta sikter på flere deltagere enn i fjor. -Det foreløpige målet ligger på rundt 1000 deltagere, sier Erland Slåen.

- Verdig jubilant

Livestock er en selvstendig organisasjon, som ikke mottar økonomisk støtte, og driver på overskudd fra tidligere år, samt uvurderlig støtte fra sponsorer. Femårsjubileet feires med nye aktiviteter, konkurranser, jubileums-tskjorte (i begrenset opplag!) og Hopalong Knut på programmet. Målet ved Livestocks fødsel var å skape en scene for lokale band, noe de syns de har klart bra. For å oppmuntre flere lokale, unge band, deles det i år ut Livestock-prisen. Denne gis til et av de deltagende bandene, og det er musikerne som deltar på årets festival, som stemmer frem de to finalistene. Finalen vil foregå lørdag kveld, klokka 22:00, og da er det publikum som bestemmer vinneren, gjennom jubel og applaus. Premien er musikkutstyr til en verdi av 6000,-, gitt av Tolga Musikk og Norsk Musikkdistribusjon. Av de 14 bandene som spiller på årets festival, er det seks som har kvalifisert seg til prisen.

- Kulturkort-rabatt

Alle som er født før 1. januar 1997, kan delta på årets festival, og om man har kulturkort, er det bare 100,- i inngang, mot de 250 det egentlig koster. Kulturkort gir også rabatt på kursene. Det blir også salg av mat og alkoholfri drikke hele helga. Audun informerer om det fortsatt er behov for frivillig hjelp både før, under og etter festivalen, og alle som bidrar med hjelp får gratis festivalpass. All informasjon om både festival og kontakt ligger på festivalens hjemmeside, www.livestock-festival.com. Arrangørgjengen ønsker alle velkommen til en knakende bra festival, og håper på rekordstort oppmøte. 

Kai Røen
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse