annonse
KulturFJELLFEST: Klart for fest i fjell-luft. Foto: Rune Skogheim. 

Spellemennene i Høstdalen var lei av å rigge og bære og snekre ny scene hver sommer. Dermed laget de likegodt en permanent scene og danseplatting. Nå håper de at flest mulig får glede av festplassen.

Alvdal Spell- og danselag har sammen med Toraderjutulan stelt i stand til fest i Høstdalen hver sommer i tjue år. Medlemmene har lagt ned veldig mye arbeid i å bære og rigge for hver gang. Armene ble lengre og lengre. Slik ble ideen om en permanent festplass født.

–Vi begynte å spørre oss sjøl. Er det andre muligheter? Kan vi ikke lage en permanent festplass? Vi lanserte ideen for grunneiere og veilag og møtte bare godvilje begge steder, forteller primus motor for festplassen i Høstdalen, Knut Lilleeggen.

Dugnad

Festplassen ble planlagt til grunnen til Oddbjørn Øien mot Veslevangen i Høstdalen. Toraderjutulan og Spellemannslaget puttet 10 000 kroner hver i potten og Høstdalen Veilag spytta i 40 000. – Festarrangementene skaper jo litt omsetning på veiene, sier Knut Lilleeggen.

Materialer ble bestilt fra Alvdal skurlag og Knut og broren la ned 75 arbeidstimer hver for å sette opp scene på 10X4 meter og danseplatting på 9X9 meter i fjor sommer.

I Høstdalen er det ikke alltid bare varmt og vindstille, og derfor ble to gapahuker lagt til festplassen i sommer. Disse er satt opp av Åsmund Samuelshaug, Stein Vardenær og Lilleeggen-brødrene. Knut Lilleeggen regner med de har brukt 100 dugnadstimer hver denne sommeren.

I tillegg er festplassen på 80X80 meter blitt gjerdet inn i sommer slik at firbente kan gjøre fra seg andre steder på fjellet.

–Dette arbeidet er utført av Olav Magne Samuelshaug og Torkild Vardenær, forteller Knut Lilleeggen. For å finansiere tilleggene til festplassen som har kommet i sommer har man måttet låne litt midler.

Fellesskapstanke

–Vi ønsker at festplassen skal skape framdrift, samhold og hygge i området. Vi ønsker at flest mulig skal bruke stedet. Er det privatpersoner som ønsker å ha arrangementer som ikke skaper inntekt men for eksempel bare kose seg rundt bålet, kan de kontakte meg og låne stedet gratis. Ønsker noen å ha arrangementer som det blir inntekter av er de velkommen til å leie stedet, inviterer Knut Lilleeggen.

Det neste store arrangementet på festplassen i Høstdalen er konserten med Anne Nørdsti 5. august.

platting2DANSEPLASS: Danseplatting på 9X9 meter for danseglade i Høstdalen. Foto: Rune Skogheim.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse