annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/JournalistGENERELL SPESIELL: Bandet Generell Spesiell spilte på Livestock i går kveld, samme dag som de ga ut plate. Foto: Klara Skovro Thoresen

Det er fullt liv på Livestock-festivalen i helga. Og i kveld er den store kvelden på Stormoen skytterbane, med Hopalong Knut som hovedattraksjonen.

Det var for fem år siden at Einar Ødegaard Gjelten og Audun Lutnæs tullet litt om at det hadde vært moro å lage en festival. Derfor samlet de sammen noen band på Strømmen, og inviterte noen venner. Det de trodde skulle bli en liten gjeng med kompiser, ble en kjempekveld for 300 ungdommer.
  Etter det har snøballen rullet. Nå har de kommet seg på Stormoen Skytterbane, og det er ikke lenger bare alvdøler og nord-østerdøler som kommer til Livestock-festivalen.

5 årsjubileum

Og I forbindelse med årets 5-årsjubileum har de slått litt på stortromma. De har gått til innkjøp av bannere, utvidet vaktholdet og de har fått tak I et Norgeskjent band – nemlig HOPALONG KNUT. Bandet er et av Norges beste live-band. De har også matsalg både lørdag og fredag kveld. Der får du kjøpt grillmat og forfriskninger.
  Man kan velge å campe over på festivalområdet om man ønsker det, og to timer etter at festivalen åpnet fredag, var allerede en tredel av plassene benyttet.
  – Det er en positiv økning fra i fjor og  festivalområdet er også forbedret, ifølge Einar Ødegaard Gjelten.

Flere eldre

På Livestock-festivalen er det flest nord-østerdøler, men det kommer også folk fra andre steder. Det er i hovedsak flest folk fra femten år til tjueåra som kommer, men det har vært en positiv økning med åra, og flere 30- og 40-åringer tar også turen innom den lille festivalen.

Ekstremsport

På Livestock Basecamp kan du enten være med proff Ivar Heier på paragliding-tandem, juve eller padle. Det har foreløpig vært stor pågang på aktivitetene, da spesielt paragliding. Men det har også vært større interesse for juving og de andre aktivitetene i år enn før.  

Musikken

Bandet Generell Spesiell var et av bandene som stod på scenen fredag. De spilte sin andre av tre konserter i løpet av en liten turné, og neste stopp er Gjerstad Rockfestival. Guttene syntes det var knallgøy å spille på Livestock, og ekstra gøy var det fordi de samme dag ga ut sin første plate.
  De hadde også en litt spesiell historie med seg. Da bandet starta opp i 1999, var det et ekstra medlem med i bandet. Kort tid etter at de startet fikk han kreft og døde av sykdommen. Nå, 12 år senere, har de brukt ett år på å lage plata som inneholder de samme sangene som de spilte den gangen.
  – Plata er for å hedre bandmedlemmet som gikk bort, forteller gruppa.

Godt førsteinntrykk

Når det gjelder de yngste og litt nyere festdeltagerne. mener Einar Ødegård Gjelten at førsteinntrykket kommer til å bli ganske godt. Han mener at Livestock vil gi alle god stemning.
  – De fire første årene har vi omtrent ikke hatt noen konflikter under festivalen og det ser veldig bra ut i år også, forteller han.
  – Det beste med Livstock er at ikke bare hører du god musikk, men du får også en godt opplevelse. Sier Einar Ødegård Gjelten med et smil om munnen.

LivestockCamp

CAMPING: Mange telt og god stemning på Festivalcampen. Foto: Emma Skovro Thoresen

LivestockDJ

DJ JANUS 4K: god steming på livestock fredag med DJ JANUS 4K. Foto: Klara Skovro Thoresen

LivestockBand2

SCENESHOW: Action på scena fredag kveld. Foto: Klara Skovro Thoresen
Ivar Thoresen
Oda A. Rønning, Emma Skovro Thoresen, Klara Skovro Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse