annonse
KulturLIKE BLID: Dårlig sommervær er helt greit synes Gunn Hvamstad og Monica Søberg på Aukrustsenteret.

Dårlig sommervær er solskinn for Aukrustsenteret. – Når det er dårlig vær får vi mye impulsbesøk, og impulsbesøk er den største besøksgruppen til Aukrustsenteret, forteller driftsleder, Monica Søberg.

Aukrustsenteret er stadig på jakt etter å tilpasse tilbudet til de besøkende og setter nå i gang med en spørreundersøkelse blant de besøkende for å kartlegge hva de ønsker.

Vil ha kunnskap

– Vi merker en utvikling mot at folk ønsker å lære når de er ute og reiser. Veldig mange vil ha omvisning når de er her på Aukrustsenteret og mange bruker god tid på utstillingene, forteller Søberg, som er glad for den nye trenden.

Aktiviteter hver dag

Aukrustsenteret har aktiviteter hver dag. Rakettverkstedet er populært. Det er også omvisningen og filmene Flåklypa Grand Prix, Gurin med reverompa og Freske Fraspark. Vil du ikke være med på de ordinære omvisningene har Aukrustsenteret også utarbeida en guide der du kan ta deg fram i utstillingene på egen hånd med godt utbytte.

Stabil sommergjeng

– Vi er helt avhengige av den stabile gjengen vi har til å hjelpe oss gjennom sommersesongen, skryter Monica Søberg. –Vi har flere sommerhjelper her nå som er i gang med sin åttende sesong for Aukrustsenteret. De er av uvurderlig betydning for oss. Denne sommeren har driftslederen ni ungdommer på lønningslista som jobber i senteret i egen person og ni som jobber som figurer. Solan brøyter seg fram og Ludvig pusler rundt i lokalene hver dag i sommer.

Trygt

Sjøl om senteret byr på sterke opplevelser skal det være trygt å ta med familien innom: – Vi har fått oss hjertestarter. Og alle ansatte har vært både på førstehjelpskurs og på vertskapskurs, forteller Søberg.

Reodor Felgen

Denne uka kommer Reodor Felgen til Aukrustsenteret. Han har med seg en trimkabbe, en bærbar Friskliv, og er altså klar med tidsriktig treningsapparatur lenge før Alvdal Friskliv er klar. – Trimkabbe er et lite stykke malmen furu, forklarer daglig leder Gunn Hvamstad. Ellers er Felgen en stillferdig og veldig sjølgående fyr, og det er ikke så lett å få ut av han på forhånd hva han skal bedrive tida med. – Det beste er nok å ta turen sjøl og sjekke, foreslår Gunn Strømsøyen Hvamstad.

Skilt for samarbeid

Aukrustsenteret er i gang med å forbedre skiltinga i området. Målet er at Steia, Taverna og Aukrustsenteret skal trekke veksler på hverandre. – Vi har allerede satt opp et skilt som viser vei til Taverna. Vi skal også skilte veien til Steia, og så ønsker vi oss skilt på Steia som viser vei til oss, forteller daglig leder.

– Vi har et kjempetilbud til de reisende, mener Gunn Hvamstad og understreker at Aukrustsenteret alltid har som mål å få utnytta det potensialet som ligger i Rv.3. – Klarer vi 15 000 besøkende denne sesongen også, så har vi nådd sesongens mål.

LudvigPOPULÆRT PINNSVIN: Ludvigfigurer og t-skjorter er populære souvernirer fra Aukrustsenteret. Camilla (8) og Martin (4) fra Leira i Valdres var heldige denne dagen. Aukrustbøker selger også godt. Foto: Randi Nørstebø.

SuthidaUTEN MAT OG DRIKKE DUGER INGEN: Taverna står for driften av Solans kafe i Aukrustsenteret. Suthida Ruchiranan serverer lunsjretter og kaker. Foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse