annonse
KulturENGASJERER: Husantunet er kjært for mange alvdøler og bruken av det engasjerer. Foto: Ivar Thoresen.

– Det er veldig bra at folk setter pris på og er engasjerte rundt Husantunet. At det oppleves som glemt er veldig forståelig, sier kultursjef Erland Horten.

I går skrev vi om barnedåpen på Husantunet i helga. Monica Øwre som arrangerte dåp for datteren Ine Marie i de historiske omgivelsene etterlyste mer aktivitet på tunet: – Jeg er veldig takknemlig for å ha fått låne Husantunet, sa Monica Øwre men understreket samtidig at hun syntes det var trist at ikke flere får oppleve Husantunet: – Jeg synes Husantunet er et glemt sted. Alvdal kommune fokuserer for det meste på Steia og Aukrustsenteret og glemmer historiske Husantunet, sa Monica Øwre til Alvdal midt i væla.

erlandhortenportrettErland Horten forstår at bygdefolket ønsker mer aktivitet på Husantunet, og er glad for engasjementet: – Vi har sagt ja til noen private forespørsler om bruk av Husantunet, og vi vurderer om dette er noe vi kan gjøre mer av, ut fra de erfaringene vi gjør oss, forteller enhetslederen for kultur. – Vi må hele tida vurdere hensynet til at alt på Husantunet skal taes vare på, og ingenting der kan erstattes. Samtidig er det vesentlig at publikum har tilgang, sier Erland Horten.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse