annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

MÅ VENTE: Det blir ikke kino igjen på Aukrustsenteret før kinoen er digitalisert. Det skjer tidligst første kvartal neste år. Foto: Ivar Thoresen

Alvdal kino på Aukrustsenteret skal digitaliseres. Det skjer tidligst i første kvartal neste år. Fram til da må alvdølene reise til Tynset på kino.

– Markedet for 35 mm film, som er det vi har på Aukrustsenteret i dag, er så å si borte. Derfor har vi valgt å ikke kjøre kino før vi får digital kino på plass, sier enhetsleder for kultur i Alvdal kommune, Erland Horten, til Alvdal midt i væla.

Må vente på tur

Hovedtyngden av de norske kinoene som ønsket digitalisering er nå i ordinær digital drift.
  Alvdal rakk ikke å bli med i første omgang, og er derfor med i en oppsamlingsrunde nå. Hele prosessen styres administrativt og praktisk av organisasjonen Film & Kino. De betaler også rundt tre fjerdedeler av kostnadene knyttet til digitaliseringen.
  – Vi kan derfor ikke styre tidsplanen for når digitaliseringen skjer sjøl, sier Horten.
  – Vi må bare vente til det blir vår tur. Vi har bedt om at utstyret kommer på plass så tidlig som mulig i 2012, og håper alt kan være klart i løpet av første kvartal neste år. Men jeg har sett så mange utsettelser at jeg ikke tør å garantere noe som helst, fortsetter enhetslederen.

Nyere filmer – bedre kvalitet

Men: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
  Med digital kino på plass, håper Horten på økt interesse, et oppsving og en ny giv for Alvdal kino.
  – Vi bør få nyere og mer aktuelle filmer på plakaten, samtidig som kvaliteten naturligvis blir mye bedre. Det kommer litt an på hvordan distributørene priser filmene, men i utgangspunktet skal programmet kunne bli mye mer spennende og ferskt.
  Horten forteller om et kinobesøk som over tid har ligget stabilt på rundt 30 besøkende i snitt pr. forestilling.
  – Vi kunne sjølsagt ønsket oss mange flere, og jeg håper tallet vil stige når vi får den nye løsningen på plass, sier Erland Horten.
  Det nye formatet åpner også for mange andre spennende muligheter, for eksempel direkteoverføringer av større konserter, opera eller idrettsarrangementer for den saks skyld. Men dette er ennå i støpeskjea og så nytt at Horten ikke tør å spå hva som kan komme opp av muligheter her.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse