annonse
Kultur SANT: – Alt jeg skriver er helt sant, forteller forfatter Gudbjørn Måntrøen som bokdebuterer i sitt 70. år. Foto: Randi Nørstebø.

Gudbjørn Måntrøen gir ut boka Den gongen. Boka er mest om Plassinger. – Boka ser lita ut, men ho rommer mye, sier forfatteren.

– Jeg satte med ned og begynte å skrive 11. juli, på setra. Snart var boka ferdig. Det var mange historier og dikt som skulle med, forteller forfatteren. Gudbjørn Måntrøen har alltid likt å skrive. Han synger og deklamerer gjerne dikt. Men dette er første gangen han utgir bok. Boka er en samling historier og dikt. Og det aller meste utspiller seg på Plassen, med plassinger. Helge Ness har laget illustrasjoner til boka.

– Dette gjør jeg ikke for å tjene penger. Men jeg ønsker at historiene fra far si tid ikke skal bli glømt, forteller Måntrøen. Boka er skrevet på en blanding av bygdemål og nynorsk, forteller han.

Boka Den gongen er å få kjøpt på Alvdal Bok og papirhandel. I tillegg vil forfattere selge boka på Tynset. Den er trykket opp i 300 eksemplarer i første omgang.

Hvem passer boka for?

– Denne passer for absolutt alle. Kanskje spesielt eldre folk. Og så skulle jeg ønske at alle la seg på minne det jeg sier i diktet Om penger, sier Gudbjørn Måntrøen.

Hør Gudbjørn lese favorittdiktet sitt Om penger her:

Gudbjrn2DEN GONGEN: – Der er bilde av mor, forteller Gudbjørn Måntrøen. Boka inneholder fortellinger og historier illustrert med bilder, blant anna fra eget fotoalbum. Foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse