annonse
KulturJAN ERIK VOLD: Ordkunstneren Jan Erik Vold byr på Prøysen og Vreeswijk i Akrustsenteret 20. november. Foto: Ulla Montan.

Jan Erik Vold gjester Aukrustsenteret den 20. november sammen med Håkon Paulsberg. Duoen kommer med sitt show Så seile vi på Mjøsa: Prøysen og Vreesvijk i samme båt. De er ute på turné og Alvdal er eneste stoppested i Nord-Østerdal.

Det er Aukrustsenterets Venner som har fått forestillingen til Alvdal. I showet presenteres sanger og tekster av nabolandenes to store trubadurer: Alf Prøysen, født rett før første verdenskrig og Cornelis Vreeswijk, født rett før andre. De fanget sin tid og sin tone som ingen andre.

Sceneshowet hadde premiere på Prøysenfestivalen i 2002 og er senere oppført på festspill i Fredrikstad, Lillehammer, Ørsta og en rekke viseklubber. Håkon Paulsberg spiller gitar og fremfører sangene mens Jan Erik Vold er litterær veileder, storyteller og diktoppleser.

Håkon Paulsberg (født 1952) har gitt ut et album med Prøysensanger: Jinter (1999) og tonesatt Georg Johannesen på plata Kong J (2006).

Jan Erik Vold (født 1939) har redigert Cornelis Vreeswijks samlede Skrifter i tre bind (2000) og skrevet utførlig om Alf Prøysen i essaysamlingen P x 3 (2003). Jan Erik Vold er kjent som essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist. Han har gjennom diktene sine og avisartikler satt i gang en rekke debatter om litteratur og politikk, og han sto blant anna bak "Poesiåret 2000". I september 2000 ble han utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. I 1960-årene studerte han språk og litteratur ved universitetene i Oslo, Uppsala og Santa Barbara, California. Vold debuterte som lyriker i 1965, med samlingen Mellom speil og speil, og har siden hatt en omfattende produksjon (Kilde: Gyldendal.no).

Redaksjonen
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse