annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist


TILBAKEFØRES: Østbybutikken får ny hvit panel og vindusåpningene sine opprinnelige størrelser. Historiske Steia gjenskapes. På hotellet i bakgrunnen foregår også arbeidet for fullt. Foto: Per Hvamstad

At Jernbaneverket har definert Steia som Historisk stasjonsby er gledelig, men egentlig ikke så overraskende.
  Med Stasjonen, Steien hotell, Østby og Handelslaget, med kirka og prestegarden i umiddelbar nærhet, er det et spesielt miljø, en virkelig stasjonsby med mye historie og innhold.

Ros til mange

Stor ros til alle parter, særlig eiere og jernbaneverket, som sammen med kommune og vegvesen har fått satt i gang et omfattende arbeid. Det blir spennende å se hvordan Jernbaneverket utvikler stasjonsområdet med stasjonsbygningen, pakkhuset og framtidig  terminal / venterom.
  Enda mer fokus og profilering kan det sikkert bli viss hotellet hadde blitt en del av gruppa Historiske hotell, ei velrenommert hotellgruppe med prestisje og stil. Det viktigste er likevel at hotellet restaureres og brukes.

Barkald Stasjon

Når det regner på presten, drypper det somme tider på klokkeren. Det er vel mye forlangt at Jernbaneverket også skal kunne tenke litt på Barkald stasjon. For Alvdal har enda en historisk stasjon, nemlig Barkald, med en bygning som er interessant og lite forandret, oppført i tømmer og utvendig rappet, slik at det skulle se ut som mur.
  Barkald stasjon skulle også vært reddet. Den har en interessant beliggenhet i et spennende natur- og kulturområde, mellom Glåma og Jutulhogget. At Barkald i si tid var lokalstasjon for Tylldalen reduserer heller ikke verdien.

stby1
FLOTT: Østbybutikken er i ferd med å få flott panel, slik den oprrinnelig var. Foto: Per Hvamstad

stbyBarkald
VERDIFULL: Barkald stasjon har verdifull historisk verdi. Foto: Per Hvamstad

Ivar Thoresen
Per Hvamstad
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts