annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

VELKOMMEN: Sammen med Ludvig og Solan ønsker daglig leder Gunn Hvamstad hjertelig velkommen til rekordstor julegate i Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

Med over 30 utstillere og salgsbord ligger det an til å bli rekordstor julegate på Aukrustsenteret når årets utgave arrangeres lørdag 3. og søndag 4. desember.

– Det kommer mange og mange av dem som kommer er nye på julegata. Sammen med en lang rekke gjengangere blir det en bra blanding av produkter som vises fram og selges, forteller daglig leder Gunn Hvamstad ved Aukrustsenteret.

Variert og bredt

– Her blir det både håndarbeid, bakst, glass, smykker, bilder, treprodukter og rakfisk, bare for å ha nevnt noe, fortsetter Hvamstad. Sjokolade, pynteting, klær, luer, votter og sokker blir det også å få kjøpt langs det som denne helga kommer til å bli en veldig lang, variert og innholdsrik julegate.  
  Hvamstad kan melde om utstillere fra Røros i nord til Stor-Elvdal i sør.

Sang og musikk

Tradisjonen tro krydres julegata med en rekke kulturelle innslag. Lørdag blir det kafékonsert med Alvdal skolekor og julerock ved gitar- og slagverkelever fra kulturskolen.
  Søndag er det Toraderjutulan som sørger for kafékonserten, mens Heidi Hagesveen byr på en julefortelling i Flåklypasalen, i regi av Teater i Fjellregionen.

Utsillingsåpning

Lørdag åpner billed- og tekstilkunstneren Randi Liliequist fra Lillehammer sin utstilling ”Bak nordlyset” i Meierisalen.
  Hun inviterer også de yngste med på juleverksted med stofftrykk i løpet av dagen.
  Søndag kommer Brageprisvinner og forfatter Arnhild Skre til Aukrustsenteret. I regi av Alvdal Bok- og Papirhandel vil hun presentere sin nye Hulda Garborg-biografi ”Nasjonal strateg”
  – I tillegg er sjølsagt Aukrustsenterets egen butikk åpen helga. Der finner du mange gode julegavetips, lover Gunn Hvamstad.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse