annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 CD-FORSØK: Erland Kjeldsen, Gunnar Ness, Vidar Skogli og resten av Travellin Imbesiles gjør i helga et seriøst forsøk på å spille inn en CD. Foto: Ivar Thoresen

I fjor vår feiret Travellin Imbesiles 20-årsjubileum. I helga gjør de sitt første skikkelige forsøk på en plateinnspilling – i nybygget studio i Basheim, med Lars Tronsmoen som lydtekniker.

– Nå gjør vi det vi skulle gjort for 10-15 år siden, sier vokalist og låtsnekker Erland Kjeldsen. Sammen med Gunnar Ness, Vidar Skogli, Terje Roar Brænd, Olav Kjernmoen og Andreas Skarpnes utgjør han legendariske Travellin Imbesiles.
  De har snakket om å lage en ordentlig plateinnspilling mange ganger. Men ikke gjort alvor av det før nå.

Helgetur til Strømmen

Restauranten på Basheim er fylt med madrasser, soveposer, mat, drikke, julekaker som ble til overs i høytida og noen veldig, veldig gode karameller. Her har Imbesilene installert seg for helga.
  Fredagskvelden ble brukt til å rigge utstyr. Lørdag formiddag gikk de i gang, og gjengen forlater ikke Basheim før de en eller gang i løpet av søndagen er så fornøyd med resultatet at de tror det kan bli CD av det.
  En skikkelig helgetur til Strømmen altså. Ikke tilfeldig det, ettersom grendehuset Basheim frister med et nybygd og imponerende studio med eget kontrollrom. Med Jon Erik Gjelten og Tore Reppe som pådrivere er det nye studioet bak scena nå så godt som helt ferdig.

Egen Imbesiles-rap

Hvilke låter som skal fylle en CD fra Travellin Imbesiles er det ingen av gutta som kan svare på ennå. Først må de spille, spille og spille. Så får det velge etterpå. Det som er sikkert er at det blir en del gammelt og kjent, men også spennende nyheter.
  Blant annet har Erland Kjeldsen skrevet en helt ny rap for bandet. Og etter å ha hørt ”Nr. 2” bli spilt, kan Alvdal midt i væla skrive under på at dette ligger an til å bli en ny sikker vinner fra Imbesilene.
  – Vi har holdt på så lenge at vi har underholdt et par generasjoner. Nå spiller vi for en del yngre som ikke har hørt musikken vår, så derfor er det fint å få gitt ut en CD så de kan bli kjent med oss, mener Erland Kjeldsen.
  – Så handler det jo om å dokumentere det vi har drevet med alle disse åra, supplerer Vidar Skogli.
  – Og da haster det litt. Må få gjort det mens gamlingene er oppegående, er Olav Kjernmoen rask med å føye til – han er av den humørfylte gjengens litt yngre medlemmer.

Lokal lydtekniker

Imbesilene er ekstra godt fornøyd med at de har fått hjelp fra Alvdals egen lydtekniker Lars Tronsmoen til innspillingene i helga. Lars jobber med lydutstyr for Prolyd i Oslo, men jobber litt som tekniker ved siden av gjennom eget enkeltmannsforetak.
  Han synes det er artig å bruke ei helg for å hjelpe Travellin Imbesiles med plateutgivelse.
  – De er jo et kult band, artige fyrer og artig musikk, sier Tronsmoen og skryter samtidig uhemmet av det nye lydstudioet i Basheim.

PS! Alvdal midt i væla er lovet smakebiter fra den nye CDen så snart det er klart. Så følg med for lydspor og smakebiter.

ImbesilesLars
SKRYT: Lydtekniker Lars Tronsmoen hjelper Travellin Imbesiles i helga, og skryter både av bandet og studioet i Basheim. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesNr2
NR.2: Travellin Imbesiles spiller inn en ny låt – en nyskrevet rap av Erland Kjeldsen. Fra venstre: Terje Roar Brænd, Olav Kjernmoen, Vidar Skogli, Gunnar Ness og Erland Kjeldsen. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilseGlade
GLADE MUSIKANTER: Humøret på topp i en pause i innspillinga av Imbesilenes CD. Fra venstre Terje Roar Brænd, Olav Kjernmoen, Vidar Skogli, lydtekniker Lars Tronsmoen, Gunnar Ness og Erland Kjeldsen. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesAndreas
BAK TROMMENE: Andreas Skarpnes bak trommene i Travellin Imbesiles. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesGunnar
BASS MED HUMØR: Gunnar Ness spiller bass med godt humør og stort engasjement. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesVidar
GITAR 1: Vidar Skogli er gitarkunstner med sangstemme i Travellin Imbesilse. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesTerje
GITAR 2: Terje Roar Brænd spiller både gitar og trekkspill. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesOlav
NEST YNGST: Olav Kjernmoen er bandets nest yngste – og en desidert ener på fele. Foto: Ivar Thoresen

ImbesilesErland
DIKTAREN: Erland Kjeldsen synger, og er også Travellin Imbesiles låtskriver nummer en. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse