annonse
Kultur LOKKER FRAM STYREMEDLEMMER: Inge Kolbjørn Haugen og Elin Trønnes er alene i styret i Alvdal Skolekorps. Nå håper de å lokke fram folk som kan fylle de tre tomme plassene. Foto: Randi Nørstebø. 

For første gang på 45 år må skolekorpsets barnemaskerade avlyses. Skolekorpset trenger sårt flere folk i styret, og frir til nye grupper: – Det er sikkert noen der ute som har lyst til å bli med og gjøre det trivelig for andre, tror Inge Haugen. Nå prøver han og Elin Trønnes å nå tak i styrerepresentanter gjennom Alvdal midt i væla.

– Vi ønsker å komme i kontakt med noen som har lyst til å drive korpset til nye høyder, sier Inge Haugen. – Du trenger ikke ha korpsbakgrunn og du trenger ikke ha unger i korpset. Du kan godt være en Bestefar på 70 år, sier han.

Avlyser barnemaskeraden

Det er første gang på 45 år at samfunnhuset ikke fylles av utkledde og musikkinteresserte alvdøler i år. – Vi måtte dessverre avlyse barnemaskeraden, forteller Inge K. Haugen. – Det er veldig trist og jeg har nesten lyst til å grave meg ned, forteller han. Grunnen er at korpset mangler folk til å ta på seg oppgavene som hører med. Styret består nå av to ildsjeler, Inge K. Haugen og Elin Trønnes. De har spurt folk som det er naturlig å spørre i første omgang, men har ikke funnet noen blant foreldrene som ønsker å ta på seg oppgavene. Styret ønsker nå å utvide søket. – Det er ingen av de vi har spurt til nå som har hatt tid til å ta oppgavene i styret på seg. Men det kan godt hende det er noen der ute som vi ikke vet om, mener Haugen. Det behøver jo ikke være noen med korpsbakgrunn, sier Inge Haugen. – Jeg har bare spilt litt blokkfløyte!

Spøker for rekrutteringa

I år er det sju unger i aspirantkorpset. Skolekorpset er i vinter et prosjektkorps. Dette korpset består av nye og gamle korpsere. Prosjektkorpset hadde høstkonsert i kirka i fjor høst og sikrer bygda god musikk til nasjonaldagen, i tillegg til den tradisjonelle vårkonserten. –  Men det er klart det spøker for rekrutteringa framover, sier Inge Haugen. 

Livslang musikkglede

Styret synes det er viktig å gi et mangfoldig tilbud til ungene i Alvdal. Det dreier seg ikke bare om musikk på 17. mai, men å sikre et flott musikktilbud: – Musikk er en hobby du kan ha med deg hele livet, understreker Elin Trønnes. 

Potensielle styremedlemmer kan ta kontakt med Inge Kolbjørn Haugen på 977 52 560 eller Elin Trønnes på 901 27 315.

 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse