annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 PÅ VISNING: Pensjonister fra Møre og Romsdal besøkte Aukrustsenteret på visningstur i dag. Det er travelt med innsalg for sommersesongen. Foto: Privat

Mens gradestokken viste ned mot minus 30 grader ute, var det varmt og hektisk inne på Aukrustsenteret i dag. Der tenker man på sommersesongen og ønsket i dag tre busser med pensjonister fra Møre og Romsdal velkommen på visningstur.

Tre fulle busser med folk fra blant annet Molde Pensjonistforening, Molde seniordans, Skodje Pensjonistlag, Valderøy Pensjonistforening, Borgunringen seniordans, Sykkulven husflidslag fikk full pakke, med omvisning og oppvartning i løpet av dagen.

160 personer

– Dette var en visningstur hvor representanter fra ulike lag og foreninger er på tur for å teste ut aktuelle turmål for sine medlemmer. Dagens gjester, i alt 160 personer, som kom samtidig, fikk en smakebit på hva vi kan tilby gruppereisende. Det var en humoristisk gjeng som testet både Kraftverk og sjokolademaskin, og som virkelig fikk kjenne på kulda som Kjell Aukrust skrev om. For det var nærmere 30 kuldegrader da de steg ut av bussene sine. Og det passet perfekt å lese ”Halv meter for kort” for dem, forteller Monica Søberg ved Aukrustsenteret.

Guding og kabaret

Søberg forteller at Aukrustsenteret for gruppereisende byr på en guidet vandring blant tegninger, malerier, fortellinger og oppfinnelser. Her møter en Kjells frodige persongalleri fra Flåklypa, med Solan og Ludvig i spissen – to ytterpunkter i Kjells personlighet. Vi viser et stemningsfullt multivisjonsprogram i Flåklypasalen  hvor Kjell sjøl leser og forteller. Vi har også kortversjon av filmen Flåklypa Grand Prix om ønskelig.
  Gjestene får også med seg kabareten ”Kjell og Alf – barnetime for de fleste”
Dette er en halvtimes forestilling av og med musiker Erland Horten. Horten synger Prøysenviser og leser fra ”Simen”, ”Bonden” og ”Bror min”.
  – Hvis det er lokale foreninger som ønsker omvisning så er tida inne for å bestille nå, vi tilbyr lunsj også!, reklamerer Søberg avslutningsvis.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse