annonse
KulturBLIR DIGITAL: Alvdal kommunale kino holder hus i Aukrustsenteret. Håpet er at bygda får ny, digital kino i år. Arkivfoto: Ivar Thoresen. 

Alvdal kommunale kino ligger fortsatt i dvale, men håper å komme i gang i løpet av året. I påvente av nytt, digitalt utstyr har pauseknappen for kinovisning stått på i snart ett år. Tidligere kultursjef Erland Horten håper fortsatt på at det vil være digital drift av kinoen i løpet av 2012.

Utbygginga av digital kino i Norge er en prosess som administreres og styres av en interesseorganisasjon for alle kinoer i Norge; «Film og Kino».

– Alvdal kommune har meldt inn ønske til Film og Kino om å få ombygging i 2012, og vi håper fortsatt at vi skal få det, sier Erland Horten. – Mer enn det vet vi for tida ikke, fortsetter han. I tida fram til nytt utstyr er på plass er det ikke mulig å oppdrive ferske kinofilmer. Kinoen kunne ha sendt gamle filmer i denne perioden, men valgte å ha pause i stedet. Den kommunale kinoen vil blant anna bli en av alle oppgavene til den nye kultursjefen, Henny Oddveig Kveen Brustad, som er på plass 5. mars.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse