annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 INTERNASJONALT: Operasanger Knut Stiklestad fra Alvdal skal på internasjonale oppdrag i vår. Her sammen med Marthe Werring Holmern fra en tidligere opptreden. Foto: Evy Sandberg

Alvdals operasanger Knut Stiklestad går en travel vår i møte – med flere store og internasjonale oppdrag.

Mandag synger han Puccinis Turandot i Olavshallen i Trondheim. I april synger han Debussy på kontinentet, melder Østlendingen.

– Gleder meg

– Jeg gleder meg veldig, sier Knut Stiklestad til Østlendingen.
I følge avisen har han nå lange øvingsdager i Olavshallen i Trondheim foran mandagens opptreden, og Stiklestad sier han ikke trengte lang betenkningstid for å takke ja til de to store oppdragene.
  Om Puccinis opera Turandot sier han:
  – Dette er en veldig stor oppsetning, med mange utenlandske solister i tillegg til de norske. En utrolig flott opera som veldig sjelden framføres i Norge.

Belgia, Frankrike og Nederland

I april venter internasjonale oppdrag for læreren og operasangeren fra Alvdal. I påsken reiser han til Belgia for øvinger på operaen «Pelléas et Mélisandes» av Claude Debussys.
  – Dette er en kammeropera, med bare meg og fire andre sangere fra Belgia. Det er et lite format, men slett ikke mindre krevende enn Turandot, sier Stiklestad til Østlendingen.
  Operen har premiere i Brügge i Belgia 14. april, og skal deretter settes opp flere steder i Belgia og Nederland utover våren. Senere i år skal den spilles på flere scener i Norge, og etter det igjen i Frankrike.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts